Idealno prhko tijesto za sezonske pite

Shutterstock Prhko tijesto za sezonske pite
Ovaj smo recept isprobali više puta, u voćnim i čokoladnim kombinacijama, a rezultatima smo bili i više no zadovoljni.
Vidi originalni članak

Predlažemo da iskoristiš sezonu trešanja, malina i bresaka i zasladiš se pitom posluženom uz kuglicu sladoleda ili dobro rashlađenu kremu.

Sastojci su dostatni za manji kalup promjera 20 cm pa po potrebi udvostruči sastojke. Jednom kada je spremna, koru ispuni slasnim sezonskim punjenjem po izboru i uživaj u desertu.

 

Slatki svijet Meringue pita od limuna - desert koji obožavaju baš svi

Prhko tijesto za pite

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 2 žlice vrhnja
  • Korica polovice limuna

Priprema:

  1. Brašno stavite na dasku, dodajte maslac narezan na listiće i mrvite tijesto prstima.
  2. Dodajte šećer, vrhnje i naribajte koricu limuna pa umijesite glatko tijesto.
  3. Stavite ga u hladnjak na pola sata, a zatim razvaljajte.
  4. Prije pečenja tijesto lagano probodite vilicom na nekoliko mjesta i pecite u pećnici na 160 stupnjeva.

 

Matea's Kitchn Stories Puding pita - slasni američki klasik

 

Uživajte u desertu!

 

Posjeti Gastro.hr