gastro postao
Ovaj smo recept isprobali više puta, u voćnim i čokoladnim kombinacijama, a rezultatima smo bili i više no zadovoljni.
Predlažemo da iskoristiš sezonu trešanja, malina i bresaka i zasladiš se pitom posluženom uz kuglicu sladoleda ili dobro rashlađenu kremu.
Sastojci su dostatni za manji kalup promjera 20 cm pa po potrebi udvostruči sastojke. Jednom kada je spremna, koru ispuni slasnim sezonskim punjenjem po izboru i uživaj u desertu.
Prhko tijesto za pite
Sastojci:
- 250 g brašna
- 150 g maslaca
- 50 g šećera
- 2 žlice vrhnja
- Korica polovice limuna
Priprema:
- Brašno stavite na dasku, dodajte maslac narezan na listiće i mrvite tijesto prstima.
- Dodajte šećer, vrhnje i naribajte koricu limuna pa umijesite glatko tijesto.
- Stavite ga u hladnjak na pola sata, a zatim razvaljajte.
- Prije pečenja tijesto lagano probodite vilicom na nekoliko mjesta i pecite u pećnici na 160 stupnjeva.
Uživajte u desertu!