Recepti 5204 prikaza 28. lipnja 2018.

Idealno prhko tijesto za sezonske pite

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj smo recept isprobali više puta, u voćnim i čokoladnim kombinacijama, a rezultatima smo bili i više no zadovoljni.

Predlažemo vam da iskoristite sezonu trešanja, malina i bresaka i zasladite se pitom posluženom uz kuglicu sladoleda ili dobro rashlađenu kremu.

Sastojci su dostatni za manji kalup promjera 20 cm pa po potrebi udvostručite sastojke.

 

Možda vas zanima... Meringue pita od limuna - desert koji obožavaju baš svi Kolumne

 

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 150 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 2 žlice vrhnja
  • Korica polovice limuna

Priprema:

  1. Brašno stavite na dasku, dodajte maslac narezan na listiće i mrvite tijesto prstima.
  2. Dodajte šećer, vrhnje i naribajte koricu limuna pa umijesite glatko tijesto.
  3. Stavite ga u hladnjak na pola sata, a zatim razvaljajte.
  4. Prije pečenja tijesto lagano probodite vilicom na nekoliko mjesta i pecite u pećnici na 160 stupnjeva.

 

Možda vas zanima... Puding pita - američki klasik na još slasniji način Kolumne

 

Uživajte u desertu!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.