Imamo recept za punjena jaja na dva načina, ne znamo koji nam je draži

Shutterstock Punjena jaja
Ne trebaš čekati Uskrs da pripremiš pravu gozbu od jaja. Ovo jelo, punjena jaja na dva načina, gotovo je u 25 minuta, a punjenje zaslužuje sve pohvale svih gurmana
Vidi originalni članak

Jedna od većih dilema nakon uskrsne potrage za jajima ili 'tucanja' jajima jest što napraviti s desecima tvrdo skuhanih jaja? No ljubitelji ovih malih čudotvoraca (jer svako jela začine na poseban način) ne trebaju ni čekati veliki blagdan nego si s vremena na vrijeme mogu priuštiti pravu gozbu od jaja

Dakle, nakon što se skuhaju, jaja se mogu puniti na različite načine - kako god želiš i s čime želiš. Nama se posebno svidio ovaj recept s inćunima i kaparima, a ljubitelji malo 'jačih' aroma mogu ubaciti i malo curryja. U svakom slučaju, savršeno je za predjelo, ali i kao dodatak glavnom jelu.

 

Uskrsni recept Za uskrsni stol: Punjena jaja na malo drugačiji način

 

Punjena jaja sa slanim inćunima i kaparima i(li) s curryjem

(za 6 jaja)


Sastojci - za jaja s inćunima:

  • 3 jaja
  • 30 g sirnog namaza
  • 1 žličica crvene paprike
  • papar
  • 40 g slanih inćuna (može iz staklenke)
  • 1 žličica kapara

Sastojci - za jaja s curryjem:

  • 3 jaja
  • 30 g sirnog namaza
  • 1 žličica curryja
  • 2 polovice marelice
  • sol i papar
  • 6 maslina

 

TJEDAN ZA JAJA Jaja na 5 načina – za doručak, ručak i uz kavu

 

Priprema:

  1. Kuhaj jaja 10-ak minuta, prelij ih hladnom vodom, oguli i uzduž prereži. Napravi 3 jaja s inćunima i 3 s curryjem.
  2. Za jaja s inćunima kuhane žumanjke kremasto izmiješaj sa sirnim namazom, crvenom paprikom i paprom. Inćune posuši kuhinjskim ubrusom, 6 komadića stavi sa strane, a ostatak nasjeckaj s kaparima i umiješaj u kremu. Rasporedi nadjeve u 6 polovica bjelanjaka pa svako jaje ukrasi inćunom.
  3. Za jaja s curryjem kremasto izmiješaj žumanjke s namazom i curryjem pa umiješaj marelice narezane na kockice. Posoli i popapri, napuni polovice bjelanca te ukrasi s maslinama.

 

Pripreme za uskrs Salata s poširanim jajima - brz i ukusan proljetni obrok

 

Posjeti Gastro.hr