Recepti 20. ožujka 2023.

Za uskrsni stol: Punjena jaja na malo drugačiji način

foto: Darko Debić

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Iako za Uskrs jedva čekamo degustirati kuhana jaja koja smo prije toga vrijedno oslikali, ne znači da je to jedini način na koji jaja možemo poslužiti na blagdanskom stolu. Gastrolovac Darko Debić ima odličnu ideju za uskršnji recept - jaja punjena dimljenim lososom i krastavcima u kojima će sigurno uživati svi vaši ukućani

Punjena jaja recept su kojem se posebno veselimo uoči Uskrsa. Ovaj recept idealan je kad vas iznenade gosti, kao i za posebne prilike i veća druženja kad očekujete punu kuću. Priprema je vrlo jednostavna i bazira se na odvajanju žumanjka od bjelanjka nakon što je jaje kuhano. Žumanjci se miješaju s raznoraznim drugim ukusnim sastojcima, a zatim se dobivenom smjesom pune polovice bjelanjaka.

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

Cijenjeni gastro bloger i Gastrolovac Darko Debić (Samo jedan griz) otkrio je svoj recept za jaja punjena dimljenim lososom i krastavcima koja jedva čekamo isprobati ovog Uskrsa. Jelo možete poslužiti samostalno, kao predjelo ili kao dodatak glavnom jelu, a obzirom da je riječ o bezmesnom jelu, možete ga poslužiti svojim ukućanima na Veliki petak.

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

Jaja punjena dimljenim lososom i krastavcima

Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci:

  • 6 velikih jaja
  • 150 g dimljenog lososa
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mali krastavac
  • sok pola limuna
  • svježi kopar
  • sol
  • papar
  • baby špinat ili blitva i mikro zelenje za posluživanje

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić  | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

Priprema:

1. Jaja kuhajte u posoljenoj vodi oko 6 minuta. Odlijte vruću vodu, a hladnom vodom prelijte jaja da se ohlade. Ogulite jaja.

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

2. Jaja prerežite po dužini na pola. Nježno uklonite žumanjke i stavite ih zdjelu, vilicom usitnite žumanjke na komadiće. 

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

3. Losos narežite na male kockice. Odvojite 12 trakica lososa i zarolajte, za dekoraciju na kraju.

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

4. Krastavac narežite na male kockice. Kopar sitno nasjeckajte. Mikrozelenje i baby špinat ili blitvu operite.

5.  Žumanjcima dodajte sok limuna, maslinovo ulje, krastavac, kopar, papar, malo soli i losos. Lagano promiješajte dok se sve ne sjedini.

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

6. Stavite otprilike 1 žlicu smjese žumanjaka u svaku polovicu bjelanjaka. Na vrh stavite mikrozelenje i odvojene rolice lososa.

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

7. Neposredno prije posluživanja ukrasite grančicama kopra i posložite na 'gnijezdo' od baby špinata ili blitve.

 | Author: Darko Debić foto: Darko Debić

Dobar tek!

Jelo je pripremljeno s METRO Chef namirnicama koje možete pronaći u trgovinama METRO Hrvatska. METRO Chef jedinstven je brend sa širokim asortimanom prehrambenih proizvoda koji zadovoljavaju vrhunske kriterije kvalitete. Namijenjen je prvenstveno gastronomskim profesionalcima, ali i svima kojima je hrana strast. METRO Chef jamči svježinu i pruža različite veličine pakiranja ovisno o vašim potrebama. Otkrijte cjelovit asortiman u METRO veleprodajnim centrima i pronađite inspiraciju za nove kulinarske ideje koje će ostaviti snažne utiske na vaše goste.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.