Iskoristi stari kruh za pripremu slatkog složenca

Shutterstock
Nemoj bacati stari kruh, već pripremi slasticu za cijelu obitelj...
Vidi originalni članak

Nakon blagdana obično preostane starog kruha, kojeg možeš iskoristi za pripremu pohanog kruha, pizzeta, ali i slatkog složenca za cijelu obitelj.

Prenosimo ti osnovni recept, a ti ga slobodno prilagodi svom ukusu i onome što imaš u hladnjaku ili smočnici. Po želji dodaj svježe voće, rumom natopljene grožđice, omiljeni džem, orašaste plodove ili dodatno zamiriši kuću začinima poput kardamoma, anisa ili klinčića.

 

Čokoladna rapsodija Slatki složenac od starog kruha i krem namaza

 

Sastojci:

  • 500 g bijelog kruha
  • 3 velika jaja
  • 600 ml mlijeka
  • 60 g šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žličica cimeta
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. 
  2. Duboku posudu premaži maslacem. 
  3. Kruh nareži na kockice veličine dva do tri centimetra.
  4. Umuti jaja s mlijekom, šećerom, soli, ekstraktom i cimetom. Ubaci kockice kruha pa promiješaj špatulom.
  5. Prebaci natopljeni kruh u posudu za pečenje i pokrij aluminijskom folijom.
  6. Peci pola sata, makni foliju pa peci još 20-ak minuta.

Pusti da odstoji 15-ak minuta, pospi šećerom u prahu i posluži. U slast!

 

Današnji desert Sezonski složenac od jagoda, sira i starog kruha

Posjeti Gastro.hr