Recepti 13. veljače 2022.

Slatki složenac od starog kruha i krem namaza

Složenac od starog kruha i čoko namaza foto: STOCKFOOD
gastro postao gastro.24sata.hr
Zašto je ovaj složenac odličan odabir? Izvrstan je doručak ili desert, gotov je za samo deset minuta, ima pun okus maslaca i čokolade

Doručak ili desert? Nismo sigurni, ali u svakom slučaju kremasti složenac s kroasanima i Nutellom je božanstvenog okusa! Jednostavan je za pripremu, a odličan je i u kombinaciji s različitim orašastim plodovima, koje možeš dodati po želji. 

Savršen je desert za one koji imaju višak kruha ili nekoliko kroasana koji su ostali od prethodnog dana. 

 

Možda vas zanima... Keksići s Nutellom od samo četiri sastojka Recepti

 

Sastojci:

  • 3 kroasana ili 4 šnite starog kruha
  • 200 g Nutelle
  • 2 jaja
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera
  • 50 g nasjeckane tamne čokolade
  • šećer u prahu

 

Možda vas zanima... Lijeni čokoladni kolač spreman je za pet minuta Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Svaki kroasan prereži po dužini, a zatim jednu stranu premaži Nutellom. Spoji polovice u sendviče i izreži na komade od otprilike pet cm. Ako koristiš kruh, napravi sendviče i nareži ih na štapiće. 
  3. Dodaj narezane komade te orahe u malu posudu za pečenje (prijedlog: koristi posudu za pečenje kruha)
  4. Za izradu kreme: u zdjeli izmiješaj jaja, vrhnje, ekstrakt vanilije, sol i šećer te miješajte dok se sastojci ne sjedine
  5. Kremu prelij preko kruha, a zatim lagano utisni kruh prema dolje kako bi se dobro natopio. Pospi komadićima čokolade.
  6. Pokrij aluminijskom folijom i peci u pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta, a zatim ukloni foliju i nastavi peći nepokriveno 10-ak minuta dok složenac ne postane zlatno smeđe boje, ne naraste i tekućina se potpuno upije.
  7. Složenac stavi hladiti, a zatim ga pospi šećerom u prahu.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Nevjerojatno kremast sladoled od Nutelle Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.