gastro postao
Zašto je ovaj složenac odličan odabir? Izvrstan je doručak ili desert, gotov je za samo deset minuta, ima pun okus maslaca i čokolade
Doručak ili desert? Nismo sigurni, ali u svakom slučaju kremasti složenac s kroasanima i Nutellom je božanstvenog okusa! Jednostavan je za pripremu, a odličan je i u kombinaciji s različitim orašastim plodovima, koje možeš dodati po želji.
Savršen je desert za one koji imaju višak kruha ili nekoliko kroasana koji su ostali od prethodnog dana.
Sastojci:
- 3 kroasana ili 4 šnite starog kruha
- 200 g Nutelle
- 2 jaja
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 100 g šećera
- 50 g nasjeckane tamne čokolade
- šećer u prahu
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Svaki kroasan prereži po dužini, a zatim jednu stranu premaži Nutellom. Spoji polovice u sendviče i izreži na komade od otprilike pet cm. Ako koristiš kruh, napravi sendviče i nareži ih na štapiće.
- Dodaj narezane komade te orahe u malu posudu za pečenje (prijedlog: koristi posudu za pečenje kruha)
- Za izradu kreme: u zdjeli izmiješaj jaja, vrhnje, ekstrakt vanilije, sol i šećer te miješajte dok se sastojci ne sjedine
- Kremu prelij preko kruha, a zatim lagano utisni kruh prema dolje kako bi se dobro natopio. Pospi komadićima čokolade.
- Pokrij aluminijskom folijom i peci u pećnici na 180 stupnjeva 30 minuta, a zatim ukloni foliju i nastavi peći nepokriveno 10-ak minuta dok složenac ne postane zlatno smeđe boje, ne naraste i tekućina se potpuno upije.
- Složenac stavi hladiti, a zatim ga pospi šećerom u prahu.
Dobar tek!