Ako ti čoko cheesecake od samo tri sastojka zvuči nemoguće - grdno se varaš. Trebat će ti velika staklenka namaza od čokolade i lješnjaka, krem sir i standardne kukuruzne pahuljice, a u obzir dolazi i verzija pahuljica s medom.
Priprema će ti oduzeti samo 15 minuta vremena, ali upozoravamo da tortice trebaju odstajati u zamrzivaču. Najbolje ih je pripremiti večer prije posluživanja.
Od ovih sastojaka možeš napraviti tri ili četiri male tortice promjera 10 cm. Opcija je i upotreba većeg kalupa za torte promjera 22 ili 24 cm. Imaj na umu da cijelu tortu, male tortice ili dobro zapakirani ostatak možeš držati u zamrzivaču do mjesec dana.
Sastojci:
- 200 g kukuruznih pahuljica
- 800 g namaza od čokolade i lješnjaka
- 350 g krem sira
Priprema:
- Pomiješaj kukuruzne pahuljice s 200 g namaza. Utisni smjesu u kalup za tortu (ili kalupe).
- Krem sir dobro izmiksaj pa ubaci ostatak namaza. Glatku smjesu prelij preko baze od pahuljica i zagladi je.
- Pokrij cheesecake plastičnom folijom i stavi u zamrzivač preko noći.
- Izvadi pola sata prije serviranja i ukrasi po želji.
U slast!