Svoj omiljeni namaz od lješnjaka iskoristi da pripremiš lijeni čokoladni kolač od samo 5 sastojaka, koji iz blendera ide ravno u pećnicu.
Kad ti se jede slatko, a ne da ti se dugo biti u kuhinji pripremi ovaj lijeni čokoladni kolač. Trebat će tiotprilike 5 minuta za njegovu pripremu, a ostatak će posla odraditi tvoja pećnica.
Po želji ohlađeni kolač pospi kakaom i posluži uz malo tučenog slatkog vrhnja. Recept za lijeni čokoladni kolač je u nastavku!
Nutella ovaj kolač čini neodoljivim
foto: Mikael Stenberg/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Lijeni čokoladni kolač
13 MIN
pripreme
50 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Nutella
375
g
Jaje
3
kom
Banana
2
kom
Prašak za pecivo
5
g
Kakao prah
40
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Namasti duguljasti kalup za kruh.
Banane oguli i nareži na kolutove.
Ubaci sve sastojke u blender i blendaj dok smjesa ne postane glatka.
Prelij smjesu u kalup i peci otprilike 50 minuta, sve dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
Ovaj će kolač malo splasnuti kad se bude hladio pa se nemoj uzrujavati. Najbitnije je da ga režeš potpuno ohlađenog kako bi kriške bile uredne i vizualno privlačne.
Namaz od lješnjaka /Nutella) obavezno treba biti na sobnoj temperaturi, a banane zrele i narezane na kolutiće.
Isprobaj i ove brze i jednostavne slastice u kojima je Nutella glavna zvijezda:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.