gastro postao
Jesi li znala da od namaza od lješnjaka možeš pripremiti nevjerojatno kremast i ukusan sladoled...
Sve što trebaš je nekoliko žlica namaza na dnu staklenke, rashlađeno slatko vrhnje i kondenzirano mlijeko. Ekstrakt od vanilije i nasjeckani lješnjaci su opcionalni, ali svakako preporučujemo da i njih ubaciš.
Možeš se poigrati i s marshmallowsima, kapljicama čokolade, komadićima karamela i listićima kokosa... Prepusti se mašti i uživaj u ekstra brzom desertu!
Sastojci:
- 150 g namaza od lješnjaka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 400 g kondenziranog mlijeka
- 450 ml slatkog vrhnja
- Nasjeckani lješnjaci
Priprema:
- Pomiješaj kondenzirano mlijeko s namazom od lješnjaka pa izmiksaj u glatku smjesu.
- U drugoj posudi pomiješaj rashlađeno slatko vrhnje s ekstraktom vanilije. Miksaj nekoliko minuta, sve dok ne bude lagano tučeno.
- Dodaj mješavinu kondenziranog mlijeka i namaza pa još kratko miksaj - do pola minute.
- Umiješaj nasjeckane lješnjake, a po želji i komadiće čokolade.
- Prebaci u posudu s poklopcem i stavi u hladnjak na najmanje šest sati.
Izvadi sladoled desetak minuta prije serviranja. Dobar tek!