Isprobajte uskrsno izdanje omiljenih jagoda

Delish
Ako niste ljubitelj jaja i zaista ne želite ukrašavati pisanice – napravite uskrsne jagode!
Vidi originalni članak

Nema puno slastica koje mogu okusom nadmašiti jagode u čokoladi. Privlačnost ove slatke kombinacije je upravo u jednostavnosti i brzini pripreme.

U ovom receptu jagode nemaju funkciju kreiranja romantične atmosfere, već zanimljivog uskrsnog stola. Iskoristite čokoladu u boji za pripremu zalogaja koji će privući više pogleda od pisanica.

 

 

nešto slatko by katarina Torta od jagoda i čokolade - jednostavna, fina i lagana

 

 

Sastojci:

  • 400 g jagoda
  • 350 g nasjeckane bijele čokolade
  • 2 žlice kokosovog ulja
  • Jestive boje 

 

 

 

Priprema:

  1. Veliki lim ili pladanj obložite masnim papirom.
  2. Jagode operite pa pobrišite papirnatim ručnicima.
  3. 175 g bijele čokolade otopite sa žlicom kokosovog ulja na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ako se odlučite za mikrovalnu, topite je u kratkim intervalima i promiješajte između svakog. 
  4. Podijelite čokoladu u zdjelice pa dodajte u svaku željenu jestivu boju. Dobro promiješajte.
  5. Umočite jagode pa ih položite na pripremljeni lim i stavite u hladnjak na 20 minuta.
  6. Za to vrijeme otopite preostalih 175 g čokolade sa žlicom koksovog ulja. Ponovno podijelite u zdjelice i pobojajte jestivim bojama. Ovog puta pokušajte dobiti neke druge nijanse kako bi konačan rezultat bio što šareniji i zanimljiviji.
  7. Premjestite čokoladu u plastične vrećice i napravite minijaturnu rupicu na vrhu. Ukrasite svaku jagodu pa je vratite u hladnjak. 

 

 

50 shades of hunger Kraffins s laganom kremom od vanilije i jagodama

 

 

Uživajte!

 

 

 

Posjeti Gastro.hr