Ovog puta obogatila sam ih preukusnom, laganom kremom od vanilije, jagodama i džemom od jagoda.
Brzo su gotovi, lako se naprave, a vrlo su efektni i primamljivi. Mogu se kombinirati i s drugim vrstama voća i kremama tako da su vrlo zahvalni za okupljanja, druženja i proslave. Nećete izgubiti puno vremena, a dobit ćete desert koji će zasigurno oduševiti sve goste.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Kraffins:
- 200 g glatkog brašna
- 150 g šećera
- 150 g maslaca
- 180 ml jogurta
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 jaja
- malo maslaca za premaz
- šećer i cimet za uvaljati kraffinse
Priprema:
- Izmutiti šećera i jaja, dodati maslac i jogurt i miješati dok ne dobijete glatku smjesu.
- Zatim dodati brašno s praškom za pecivo i još kratko promiješati samo dok se sve sjedini.
- Miješajte što kraće.
- Punite košarice za muffine malo više od pola.
- Puniti ih možete odmah kao i mufffine, a možete i nakon pečenja sa špricom puniti, kao krafne.
- Peći na 180 oko 20 min, ili ovisno o pećnici.
- Kad se malo prohlade, premažite ih rastopljenim maslacem i uvaljajte u kristal šećer i cimet.
Krema od vanilije:
- 500 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 70 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 60 g maslaca/margarina
- 1 vrećica praha za šlag
Priprema:
- Skuhati 2 pudinga sa šećerom u 500 ml mlijeka. Kad se malo prohladi, umiksati margarin.
- Kad se skroz ohladi, umiksati prah za šlag. Dobit ćete laganu, pjenastu kremu, nimalo pudingastu.
Uživajte!