Na jednoj sam stranici naišla na ovaj spoj čokoladnog ganachea i aromatičnih keksića. Priprema traje 15 minuta, ne peče se, a ohladit će se za otprilike tri sata. Moj savjet vam je da ne dodajete apsolutno ništa drugo u smjesu, kao primjerice rum, grožđice ili orašaste plodove. Lotus keksi dovoljno su aromatični i savršeno se sljubljuju s čokoladom.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Sastojci:
- 200 g Lotus karameliziranog keksa
- 70 g maslaca
- 300 g tamne čokolade
- 150 ml slatkog vrhnja
Priprema:
- maslac i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri i pripazite da ne prokuha. Prelijte time nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Pričekajte da se smjesa malo ohladi.
- Dodajte komadiće Lotus keksa i izlijte smjesu u duguljastu posudu obloženu masnim papirom.
- Stavite u hladnjak na najmanje tri sata, kako bi se dobro ohladilo i kako biste mogli lijepo rezati.
Kad se ohladi, narežite na tanke šnite i poslužite uz tučeno slatko vrhnje. Ja nisam mogla dočekati pa sam razrezala malo prerano, što se možda i primjećuje na fotkama. Budite malo strpljiviji i uživajte!