Kolumne 1993 prikaza 09. veljače 2019.

Brzo, čokoladno, kremasto i s Lotus keksima

50 shades of hunger
Rijetko nailazim na Lotus kekse u trgovini pa onda uvijek iskoristim priliku. Odlični su i kad se posluže uz šalicu mlijeka ili kave, no ja sam ih ovog puta baš htjela iskoristiti za pripremu deserta.

Na jednoj sam stranici naišla na ovaj spoj čokoladnog ganachea i aromatičnih keksića. Priprema traje 15 minuta, ne peče se, a ohladit će se za otprilike tri sata. Moj savjet vam je da ne dodajete apsolutno ništa drugo u smjesu, kao primjerice rum, grožđice ili orašaste plodove. Lotus keksi dovoljno su aromatični i savršeno se sljubljuju s čokoladom.

 

Možda vas zanima... Jednostavno i efektno: Kuglofi od čokolade i ruma Kolumne

 

Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger


Sastojci:

  • 200 g Lotus karameliziranog keksa
  • 70 g maslaca
  • 300 g tamne čokolade 
  • 150 ml slatkog vrhnja 

Priprema:

  1. maslac i slatko vrhnje otopite na laganoj vatri i pripazite da ne prokuha. Prelijte time nasjeckanu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Pričekajte da se smjesa malo ohladi.
  2. Dodajte komadiće Lotus keksa i izlijte smjesu u duguljastu posudu obloženu masnim papirom. 
  3. Stavite u hladnjak na najmanje tri sata, kako bi se dobro ohladilo i kako biste mogli lijepo rezati.

 

Možda vas zanima... Desert za pamćenje: Sočna, pijana torta od čokolade Kolumne

 

Kad se ohladi, narežite na tanke šnite i poslužite uz tučeno slatko vrhnje. Ja nisam mogla dočekati pa sam razrezala malo prerano, što se možda i primjećuje na fotkama. Budite malo strpljiviji i uživajte!

 

 | Author: 50 shades of hunger 50 shades of hunger

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.