Volim alkohol u desertima, no moram priznati da s whiskeyem nisam još nikad radila i nisam znala što očekivati. Vrlo me ugodno iznenadio okus, alkohol se poprilično osjeti, ali baš paše.
Ova torta/kolač vrlo je moćna i posebna, a što je najbolje - jednostavna za napraviti.
Sastojci:
- 125 g omekšalog maslaca
- 250 g šećera
- 200 g brašna
- 50 g kakaa
- 1/2 žličice praska za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 3 jaja
- 150 ml viskija
- 50 ml mlijeka
- 100 g naribane tamne čokolade
Preljev:
- 100 g tamne čokolade
- 1 žlica maslaca
Dodaci: Karamel, orašasti plodovi
Priprema:
- Maslac i šećer izmutite pjenasto, dodajte cijela jaja pa izmutite ponovo, dodajte viski pomiješan s mlijekom a zatim lagano umiješajte sve suhe sastojke u glatku smjesu.
- Izlijte u namašćeni kalup za torte promjera 22 cm, i pecite na 160 oko 50 min.
- Za preljev, otopite čokoladu sa žlicom maslaca i prelijte preko tople torte.
Karamel preljev i orašasti plodovi moj su dodatak, može i bez toga, ali meni je ovako puno ukusnije i posebnije.
Karamel :
- 200 g secera
- 200 ml vrhnja za slag
- 40 g maslaca
Priprema karamela:
- Šećer rastopite na laganoj vatri, dok ne dobije zlatnu boju.
- Zatim umiješajte vrhnje koje mora biti sobne temperature.
- Kad ga dodate, šećer će se skameniti, ali bez brige, ponovno će se otopiti na laganoj vatri. Miješajte dok se ne zgusne i tada maknite sa vatre i umiješajte maslac.
- Čuvajte u staklenci u frižideru.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Uživajte!