Kolumne 16. rujna 2018.

Pjenasta brownie After Eight torta

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
U mojoj glavi uvijek je vrtlog ideja i stalno smišljam nešto novo, a najveći izazov oduvijek mi je pretvoriti omiljeni slatkiš ili koktel, ili nešto treće, u tortu ili kolač.

S obzirom na to da sam veliki ljubitelj mente, na red je došla i torta koja utjelovljuje moj omiljeni slatkiš - After Eight čokoladice.
Čokolada i menta stvarno su savršen spoj.

Odluka za podlogu bila je vrlo laka, pronašla sam odličan recept za najsočnije browniese i koristim je za najfinije i najposebnije torte kao podlogu. Krema je neka moja kombinacija obične kreme od vanilije, uz dodatak mente. Meni je savršena, isprobajte i javite dojmove 

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Možda vas zanima... Sočni browniesi s bijelom čokoladom i malinama Kolumne

 

BROWNIE PODLOGA:

  • 300 g čokolade - tamne, za kuhanje, ili kombinacija mliječne i tamne
  • 200 g maslaca
  • 6 jaja
  • 130 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • žlica ruma

Priprema:

  1. Maslac i čokoladu rastopite na laganoj vatri ili u mikrovalnoj,  i stavite sa strane da se malo ohladi. Razdvojite bjelanjke i žutanjke, žutanjke pjenasto izmutite s polovicom šećera. Istucite bjelanjke s drugom polovicom šećera i prstohvatom soli u čvrst snijeg.
  2. Čokoladu polako dodajte u žutanjke sa šećerom, izmiješajte u jednoličnu smjesu te u nju pomalo dodajte snijeg od bjelanjaka.
  3. Ulijte u namašćen kalup, stavite u zagrijanu pećnicu na 160 i pecite oko 50 min do sat vremena.
  4. Napomena : Na dno pećnice stavite vatrostalnu posudu ili lim za pečenje napunjen s malo vode, tako će brownie torta ostati meka i sočna iznutra, a hrskava izvana.

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

KREMA OD MENTE:

  • 1 l mlijeka
  • 150 g gustina
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • cca pola bočice ekstrakta mente
  • 2 vanilin šećera

*možete raditi i upola manje kreme za tortu, meni je od ove količine ostalo dosta viška pa sam radila deserte u čašama

Priprema:

  1. Gustin razmutiti s 200 ml mlijeka, ostatak skuhati sa šećerom i vanilin šećerom i aromom mente.
  2. Kad mlijeko provrije, dodajte razmućeni gustin i miješajte stalno da se ne naprave grudice.
  3. Kada se zgusne, sklonite s vatre i stavite da se hladi.
  4. U ohlađenu kremu umutiti margarin.
  5. Premazati kremu preko brownie podloge.
  6. Staviti na hlađenje u frižider, najbolje preko noći.
  7. Ukrasiti po želji, ja sam uzela jednu tamnu čokoladu s aromom mente i naribala je odozgo.

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Možda vas zanima... Ljetna torta: Hoćeš zalogaj Pina colade? Kolumne

 

Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!

 

Uživajte!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.