Kolumne 11. kolovoza 2019.

Ljetna torta: Hoćeš zalogaj Pina colade?

foto: 50 shades of hunger
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon mojita, došao je red i na moj drugi omiljeni koktel – Pina Coladu!

Morala sam osmisliti tortu koja okusom podsjeća na taj koktel i doista sam dugo o tome razmišljala, ali nikako nije stigla na red. Kad sam napokon pronašla slobodno vrijeme, priprema se pokazala vrlo brzom i laganom.

Za ovu tortu također nećete morati paliti pećnicu, što je čini pravom ljetnom poslasticom. Nije da se hvalim, ali mene je rezultat oduševio, kao i sve ostale koji su je isprobali. 

 

Možda vas zanima... Osvježavajuća mojito-torta sa sirupom od mente Kolumne

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Ako zatvorite oči osjećat ćete se kao na odmoru na Karibima!

Podloga :

  • cca 300 g čajnih kolutića
  • 3 žlice kokosovog brašna
  • 100 g maslaca , rastopljenog
  • 1 žlica bijelog ruma

Krema:

  • 2 mala jogurta okus ananas-kokos
  • 350 g krem sira
  • 400 ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera u prahu
  • po želji malo ananasa nasjeckanog na sitne komadiće

 

 | Author: 50 shades of hunger foto: 50 shades of hunger

 

Priprema:

  1. Za podlogu, izmrvite kekse i dodajte im kokosovo brašno, rastopite maslac, ulijte rum i pomiješajte sve zajedno.
  2. Smjesu utisnite u kalup za torte i pustite da odstoji dok pripremite kremu.
  3. Za kremu, izmiksajte vrhnje u čvrst šlag, polako dodajte šećer u prahu, a zatim i oba jogurta i krem sir.
  4. Kad ste sve dobro izmutili, dodajte komadiće ananasa i lagano ih umiješajte sa žlicom.
  5. Dobivenu kremu izlijte preko podloge od keksa i ostavite u hladnjaku par sati, najbolje preko noći.
  6. Ohlađenu ukrasite po želji. Preporučujem da pospete kokosom za još intenzivniji okus i dojam.

 

Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!  
 

 

Možda vas zanima... Najsočniji Oreo brownie koji ćeš ikad probati Kolumne

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.