Morala sam osmisliti tortu koja okusom podsjeća na taj koktel i doista sam dugo o tome razmišljala, ali nikako nije stigla na red. Kad sam napokon pronašla slobodno vrijeme, priprema se pokazala vrlo brzom i laganom.
Za ovu tortu također nećete morati paliti pećnicu, što je čini pravom ljetnom poslasticom. Nije da se hvalim, ali mene je rezultat oduševio, kao i sve ostale koji su je isprobali.
Ako zatvorite oči osjećat ćete se kao na odmoru na Karibima!
Podloga :
- cca 300 g čajnih kolutića
- 3 žlice kokosovog brašna
- 100 g maslaca , rastopljenog
- 1 žlica bijelog ruma
Krema:
- 2 mala jogurta okus ananas-kokos
- 350 g krem sira
- 400 ml vrhnja za šlag
- 100 g šećera u prahu
- po želji malo ananasa nasjeckanog na sitne komadiće
Priprema:
- Za podlogu, izmrvite kekse i dodajte im kokosovo brašno, rastopite maslac, ulijte rum i pomiješajte sve zajedno.
- Smjesu utisnite u kalup za torte i pustite da odstoji dok pripremite kremu.
- Za kremu, izmiksajte vrhnje u čvrst šlag, polako dodajte šećer u prahu, a zatim i oba jogurta i krem sir.
- Kad ste sve dobro izmutili, dodajte komadiće ananasa i lagano ih umiješajte sa žlicom.
- Dobivenu kremu izlijte preko podloge od keksa i ostavite u hladnjaku par sati, najbolje preko noći.
- Ohlađenu ukrasite po želji. Preporučujem da pospete kokosom za još intenzivniji okus i dojam.
Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!