Tako sam bila sigurnija da će biti ukusne, da neće biti premasne ili previše šuplje. Imala sam milijun izgovora za kupovinu. No kao što sam rekla na početku, krafne ovih dana iskaču na sve strane, svi ih rade i objavljuju fotografije i zbog toga su za mene bile izazov. Ako mogu svi, onda valjda mogu i ja. Barem pokušati.
Dakle, ovo su moje prve krafne. I mislim da su uspjele.
Druge recepte blogerice 50 shades of hunger potražite na njenom Facebook i Instagram profilu!
Sastojci:
- 2 suha ili 1 svježi kvasac
- 1 žličica šećera
- 1 žličica brašna
- 100 ml toplog mlijeka
- 1 kg brašna (500 g glatkog i 500 oštrog)
- 2 cijela jaja
- 2 žumanjka
- 2 žlice šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica ruma
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
- 450 ml mlakog mlijeka
- Korica 1 limuna
Priprema:
- Kvasac pomiješajte sa žličicom šećera, žličicom brašna i 100 ml toplog mlijeka. Promiješajte i pričekajte 10-ak minuta da se kvasac aktivira.
- Zamijesiti tijesto i ostaviti da se diže barem sat vremena.
- Zatim razvaljati, izrezati krugove i pustiti da se dižu još 15-ak min.
- Pržiti u ulju prvo donju stranu, zatim okrenuti i pržiti još kratko, sve dok ne dobiju lijepu boju.
Krafne punite i ukrašavajte po želji.