Meni najdraže pite inače su od jabuka, i nije ovo nešto neobično ni inovativno, ali ovim mini kalupima nisam mogla odoljeti. Ima više posla nego sam običnom velikom pitom, ali tako su slatke i neodoljive da vrijede truda.
Druge recepte naše nove blogerice potražite na Facebook stranici 50 shades of hunger i istoimenom Instagram profilu!
Prhko tijesto:
- 35 dkg glatkog brašna
- 25 dkg maslaca
- 10 dkg šećera
- 1 jaje
- 1-2 zlice kiselog vrhnja
Zamijesite prhko tijesto od navedenih sastojaka i stavite u frižider na hlađenje.
Nadjev:
- 3-4 kruške
- 5-6 srednje velikih jabuka
- šećera po želji, ovisi koliko je voće slatko
- 2 žlice pudinga od vanilije (prah)
- začini po želji: cimet, đumbir, muškatni oraščić
Priprema:
- Jabuke i kruške oguliti i izrezati na kockice. Staviti u lončić na laganu vatru i dodati šećer i začine.
- Nakon 15-ak min umiješajte puding i brzo miješajte da ne nastanu grudice.
- Kad dobijete lijepu gustu smjesu, maknite s vatre.
- Tijesto razvaljajte na male krugove i formirajte po kalupu.
- Ako imate mini kalupe. Ako ne, napravite kao normalnu veliku pitu.
- Dekorirajte ostatkom tijesta po svom ukusu.
- Peći na 180 oko pola sata. Ako je velika pita, onda možda malo dulje.