Jagode i čokolada uvijek su dobra ideja, a kada ih spojite u ovoj jednostavnoj i laganoj torti, omiljena kombinacija dobit će posve novo značenje. Torta od jagoda i čokolade osvaja na prvu!
Prefina krema odjagoda ijogurta, koja je glavna zvijezda ove torte,priprema se jako brzo i bez muke, a zatim je samo još potrebno umutiti smjesu za biskvit te pripremiti ganacheod čokolade.
Kada spojiš sve komponente, dobit ćešosvježavajuću, laganu i finutortu od jagoda i čokolade koja na idealan način slavi sezonu omiljenih slatkih crvenih plodova.
Torta od jagoda i čokolade
foto: Nešto slatko by Katarina
Ne gasi ekran dok kuham
Torta od jagoda i čokolade
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
Jaje
3
kom
Šećer
4
žlica
Glatko brašno
3
žlica
Kakao prah
3
žlica
Prašak za pecivo
0,50
kom
Voćni jogurt - od jagode
300
g
Jagode
500
g
Šećer
50
g
Vanilin šećer
2
kom
Vrhnje za šlag
500
ml
Želatina u prahu
15
g
Čokolada za kuhanje
200
g
Vrhnje za šlag
200
ml
Postupak
Žumanjke zajedno sa šećerom izmiksaj pjenasto.
Dodaj brašno, kakao i prašak za pecivo, te sve sjedini.
Prethodno čvrsto izlupane bjelanjke umiješaj u smjesu od žumanjaka.
Peci u kalupu veličine 26 cm na 180 stupnjeva, oko10 minuta.
Biskvit ohladi pa na njega namaži kremu od jagoda.
Za kremu od jagoda želatinu napravi prema uputi na vrećici - ostavi je sa strane da nabubri, a nakon toga u multipraktik dodaj jogurt od jagode i zamrznute (svježe) jagode te sve izblendaj (izmiksaj) u glatku kremu.
Kremu zagrij, pa u nju dodaj šećere (probaj je li dosta slatko). Zagrijte kremu tek toliko da se šećeri otope.
U kremu od jagoda dodaj želatinu napravljenu po uputama s pakiranja.
Izmiksaj vrhnje za šlag, te kremu od jagoda postepeno i lagano pomoću pjenjače umiješaj u šlag.
Kremu stavi na biskvit i ohladi u hladnjaku barem 4 sata.
Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru napravljenu od vrelog vrhnja u kojem se rastope komadi čokolade.
Ua glazuru - Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru. Ohladi i uživaj u ovom laganom i osvježavajućem desertu.
Torta od jagoda i čokolade
foto: Nešto slatko by Katarina