Kolumne 04. svibnja 2024.

FINA I LAGANA Torta od jagoda i čokolade

Desert
25 MIN
20 MIN
16
SREDNJE
Torta od jagoda i čokolade
Torta od jagoda i čokolade
foto: Nešto slatko by Katarina
Jagode i čokolada uvijek su dobra ideja, a kada ih spojite u ovoj jednostavnoj i laganoj torti, omiljena kombinacija dobit će posve novo značenje. Torta od jagoda i čokolade osvaja na prvu!

Prefina krema od jagoda i jogurta, koja je glavna zvijezda ove torte, priprema se jako brzo i bez muke, a zatim je samo još potrebno umutiti smjesu za biskvit te pripremiti ganache od čokolade.

Kada spojiš sve komponente, dobit ćeš osvježavajuću, laganu i finu tortu od jagoda i čokolade koja na idealan način slavi sezonu omiljenih slatkih crvenih plodova. 

Slatke majstorije naše kolumnistice Katarine možete pronaći na Nešto slatko by Katarina Instagram profilu i Facebook stranici.

 | Author: Nešto slatko by Katarina Torta od jagoda i čokolade foto: Nešto slatko by Katarina

Ne gasi ekran dok kuham

Torta od jagoda i čokolade
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
16
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Jaje 3 kom
  • Šećer 4 žlica
  • Glatko brašno 3 žlica
  • Kakao prah 3 žlica
  • Prašak za pecivo 0,50 kom
  • Voćni jogurt - od jagode 300 g
  • Jagode 500 g
  • Šećer 50 g
  • Vanilin šećer 2 kom
  • Vrhnje za šlag 500 ml
  • Želatina u prahu 15 g
  • Čokolada za kuhanje 200 g
  • Vrhnje za šlag 200 ml
Postupak
  1. Žumanjke zajedno sa šećerom izmiksaj pjenasto.


  2. Dodaj brašno, kakao i prašak za pecivo, te sve sjedini.


  3. Prethodno čvrsto izlupane bjelanjke umiješaj u smjesu od žumanjaka.


  4. Peci u kalupu veličine 26 cm na 180 stupnjeva, oko10 minuta.


  5. Biskvit ohladi pa na njega namaži kremu od jagoda.


  6. Za kremu od jagoda želatinu napravi prema uputi na vrećici - ostavi je sa strane da nabubri, a nakon toga u multipraktik dodaj jogurt od jagode i zamrznute (svježe) jagode te sve izblendaj (izmiksaj) u glatku kremu.


  7. Kremu zagrij, pa u nju dodaj šećere (probaj je li dosta slatko). Zagrijte kremu tek toliko da se šećeri otope.


  8. U kremu od jagoda dodaj želatinu napravljenu po uputama s pakiranja.


  9. Izmiksaj vrhnje za šlag, te kremu od jagoda postepeno i lagano pomoću pjenjače umiješaj u šlag.


  10. Kremu stavi na biskvit i ohladi u hladnjaku barem 4 sata.


  11. Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru napravljenu od vrelog vrhnja u kojem se rastope komadi čokolade.


  12. Ua glazuru - Nakon što se torta ohladi na nju stavi čokoladnu glazuru. Ohladi i uživaj u ovom laganom i osvježavajućem desertu.


 | Author: Nešto slatko by Katarina Torta od jagoda i čokolade foto: Nešto slatko by Katarina

Isprobaj i ove divne recepte...

Možda vas zanima... Eclairs s lješnjacima - idealna poslastica u baš svako doba Kolumne Možda vas zanima... Rolada od lješnjaka i čokolade - bolje ne može! Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.