gastro postao
Ako niste ljubitelj jaja i zaista ne želite ukrašavati pisanice – napravite uskrsne jagode!
Nema puno slastica koje mogu okusom nadmašiti jagode u čokoladi. Privlačnost ove slatke kombinacije je upravo u jednostavnosti i brzini pripreme.
U ovom receptu jagode nemaju funkciju kreiranja romantične atmosfere, već zanimljivog uskrsnog stola. Iskoristite čokoladu u boji za pripremu zalogaja koji će privući više pogleda od pisanica.
Sastojci:
- 400 g jagoda
- 350 g nasjeckane bijele čokolade
- 2 žlice kokosovog ulja
- Jestive boje
Priprema:
- Veliki lim ili pladanj obložite masnim papirom.
- Jagode operite pa pobrišite papirnatim ručnicima.
- 175 g bijele čokolade otopite sa žlicom kokosovog ulja na pari ili u mikrovalnoj pećnici. Ako se odlučite za mikrovalnu, topite je u kratkim intervalima i promiješajte između svakog.
- Podijelite čokoladu u zdjelice pa dodajte u svaku željenu jestivu boju. Dobro promiješajte.
- Umočite jagode pa ih položite na pripremljeni lim i stavite u hladnjak na 20 minuta.
- Za to vrijeme otopite preostalih 175 g čokolade sa žlicom koksovog ulja. Ponovno podijelite u zdjelice i pobojajte jestivim bojama. Ovog puta pokušajte dobiti neke druge nijanse kako bi konačan rezultat bio što šareniji i zanimljiviji.
- Premjestite čokoladu u plastične vrećice i napravite minijaturnu rupicu na vrhu. Ukrasite svaku jagodu pa je vratite u hladnjak.
Uživajte!