Istarska maneštra s bobići

Stockfood
Istarska kuhinja u svom najboljem izdanju
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: više od 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 405

Potrebno vam je

  • 1 l voda
  • 150 g grah, šareni
  • 1 kom kost od pršuta
  • 200 g svinjska rebrica
  • 100 g mrkva, crvena
  • 4 režanj češnjak
  • 200 g krumpir, zreli
  • 1 kom celer, list
  • sol
  • papar
  • mješavina suhih začina
  • 200 g kukuruz u zrnu, suhi

Priprema

  1. Preko noći namočite grah te ga sutradan stavite u vodu s pršutom i suhim rebrima koja prethodno malo prokuhajte. Nakon 30 minuta dodajte sjeckanu mrkvu, češnjak, celer, krumpir i kukuruz.
  2. Začinite solju, paprom i mješavinom suhih začina te kuhajte najmanje 2,5 sata. Prije posluživanja dodajte sjeckani list celera.
Posjeti Gastro.hr