gastro postao
Istarska kuhinja u svom najboljem izdanju
Vrijeme pripreme: više od 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 405
Potrebno vam je
- 1 l voda
- 150 g grah, šareni
- 1 kom kost od pršuta
- 200 g svinjska rebrica
- 100 g mrkva, crvena
- 4 režanj češnjak
- 200 g krumpir, zreli
- 1 kom celer, list
- sol
- papar
- mješavina suhih začina
- 200 g kukuruz u zrnu, suhi
Priprema
- Preko noći namočite grah te ga sutradan stavite u vodu s pršutom i suhim rebrima koja prethodno malo prokuhajte. Nakon 30 minuta dodajte sjeckanu mrkvu, češnjak, celer, krumpir i kukuruz.
- Začinite solju, paprom i mješavinom suhih začina te kuhajte najmanje 2,5 sata. Prije posluživanja dodajte sjeckani list celera.