Mekane griz noklice koje se tope u ustima

Thinkstock
Domaću pileću juhu jednostavno ne možemo zamisliti bez griz noklica, odnosno knedlica
Vidi originalni članak

Koliko god se činilo jednostavno, ipak je malo teže dobiti lijepe, izdašne i mekane noklice koje se tope u ustima. To su baš one noklice koja je znala umutiti tvoja baka.

Kako ih napraviti da ti se ne raspadnu? Trik je u pravom omjeru sastojaka i trenutku u kojem ih ubaciš u juhu. Donosimo ti jedini recept za noklice koji će ti trebati. Za prave juholjupce i one koji će to tek postati. 

 

Sve što ti treba Juha od povrća i piletine grije i uveseljava

 

Sastojci:

  • 100 g griza
  • 1 jaje
  • 50 g maslaca
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić

 

La Vie Shobaine Danas ručaj odličnu krem juhu od poriluka

 

Priprema:

  1. Dobro izmiješati griz, maslac, jaje, sol, papar i oraščić.
  2. Odmah oblikovati noklice žlicom i staviti ih u vruću vodu koja ne smije kipjeti.
  3. Ako juha/voda ključa, maknuti je s vatre i tek ih onda staviti unutra. Ako ih odmah ne staviš u vruću juhu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja pa će se raspadati.
  4. Neka poklopljeno lagano kuha nekoliko minuta, a onda isključiti štednjak i ostaviti da odstoji desetak minuta.
Posjeti Gastro.hr