gastro postao
Domaću pileću juhu jednostavno ne možemo zamisliti bez griz noklica, odnosno knedlica
Koliko god se činilo jednostavno, ipak je malo teže dobiti lijepe, izdašne i mekane noklice koje se tope u ustima. To su baš one noklice koja je znala umutiti tvoja baka.
Kako ih napraviti da ti se ne raspadnu? Trik je u pravom omjeru sastojaka i trenutku u kojem ih ubaciš u juhu. Donosimo ti jedini recept za noklice koji će ti trebati. Za prave juholjupce i one koji će to tek postati.
Sastojci:
- 100 g griza
- 1 jaje
- 50 g maslaca
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
Priprema:
- Dobro izmiješati griz, maslac, jaje, sol, papar i oraščić.
- Odmah oblikovati noklice žlicom i staviti ih u vruću vodu koja ne smije kipjeti.
- Ako juha/voda ključa, maknuti je s vatre i tek ih onda staviti unutra. Ako ih odmah ne staviš u vruću juhu, knedle će uvući u sebe vezivo od masnoće i jaja pa će se raspadati.
- Neka poklopljeno lagano kuha nekoliko minuta, a onda isključiti štednjak i ostaviti da odstoji desetak minuta.