Izvanredna salata s pečenim krumpirom i povrćem

missGASTRO Krumpir salata s meksičkim štihom
Mladi krumpir ukomponiraj u toplo-hladnu salatu s meksičkim štihom
Vidi originalni članak

Ovo nije još jedan običan recept za krumpir salatu. Ne, ova krumpir salata potpuno je drugačija od svega što si do sada probala. Inspirirana je okusima tex-mex kuhinje i prepuna je svježih i šarenih namirnica. Tu su avokado, rajčice, ljubičasti luk, korijander, kumin i Podravka tortilla mix.

U ovoj kombinaciji krumpir salata postaje jedno potpuno novo jelo, idealno za ljetna druženja uz roštilj i dobro piće. 

 

Sastojci za salatu: 

  • 600 g mladog krumpira 
  • 2 žlice maslinovog ulja 
  • 1 žličica kumina 
  • morska sol 
  • 1 konzerva Podravka Tortilla mixa
  • 2 mala, zrela avokada 
  • 200 g cherry rajčica 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 1 limeta 
  • 1 stručak svježeg korijandera ili peršina 

Ostali sastojci: 

  • 200 g kiselog vrhnja 
  • 2 žlice majoneze 
  • 1 žlica ljutog umaka
  • sol i papar
  • 1 pakiranje tortilla chipsa 

Priprema: 

  1. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir dobro operi pa ga nareži na veće četvrtine, nemoj ga guliti. 
  3. Rasporedi narezani krumpir na tepsiju pa ga začini maslinovim uljem, kuminom i soli. Peci ga u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumeni i omekša. 
  4. Dok se krumpir peče pripremi ostale sastojke. 
  5. Avokada prepolovi, odstrani koštice i nareži ih na kockice. Rajčice nareži na četvrtine. 
  6. Ljubičasti luk nareži na tanke polumjesece, a korijander nasjeckaj. 
  7. Sve sastojke stavi u zdjelu za salatu, dodaj im Podravka Tortilla mix i pomiješaj. 
  8. Pečeni krumpir izvadi iz pećnice pa i njega dodaj u zdjelu s ostalim povrćem. 
  9. Začini sve sokom limete i soli po potrebi. 
  10. U zdjelici izmiješaj kiselo vrhnje, majonezu i chipotle umak. Po ukusu dodaj sol i papar pa prelij preko pripremljene salate. 

Odmah posluži uz tortilla chips!

Posjeti Gastro.hr