Mladi krumpir ukomponiraj u toplo-hladnu salatu s meksičkim štihom
Ovo nije još jedan običan recept za krumpir salatu. Ne, ova krumpir salata potpuno je drugačija od svega što si do sada probala. Inspirirana je okusima tex-mex kuhinje i prepuna je svježih i šarenih namirnica. Tu su avokado, rajčice, ljubičasti luk, korijander, kumin i Podravka tortilla mix.
U ovoj kombinaciji krumpir salata postaje jedno potpuno novo jelo, idealno za ljetna druženja uz roštilj i dobro piće.
Sastojci za salatu:
- 600 g mladog krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica kumina
- morska sol
- 1 konzerva Podravka Tortilla mixa
- 2 mala, zrela avokada
- 200 g cherry rajčica
- 1 ljubičasti luk
- 1 limeta
- 1 stručak svježeg korijandera ili peršina
Ostali sastojci:
- 200 g kiselog vrhnja
- 2 žlice majoneze
- 1 žlica ljutog umaka
- sol i papar
- 1 pakiranje tortilla chipsa
Priprema:
- Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
- Krumpir dobro operi pa ga nareži na veće četvrtine, nemoj ga guliti.
- Rasporedi narezani krumpir na tepsiju pa ga začini maslinovim uljem, kuminom i soli. Peci ga u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta ili dok se lijepo ne zarumeni i omekša.
- Dok se krumpir peče pripremi ostale sastojke.
- Avokada prepolovi, odstrani koštice i nareži ih na kockice. Rajčice nareži na četvrtine.
- Ljubičasti luk nareži na tanke polumjesece, a korijander nasjeckaj.
- Sve sastojke stavi u zdjelu za salatu, dodaj im Podravka Tortilla mix i pomiješaj.
- Pečeni krumpir izvadi iz pećnice pa i njega dodaj u zdjelu s ostalim povrćem.
- Začini sve sokom limete i soli po potrebi.
- U zdjelici izmiješaj kiselo vrhnje, majonezu i chipotle umak. Po ukusu dodaj sol i papar pa prelij preko pripremljene salate.
Odmah posluži uz tortilla chips!