Izvrsna kombinacija: Blondies s jabukama

Thinkstock
Blondies, manje poznata ali jednako ukusna sestra brownie kolača, idealan je desert za toplo vrijeme koje je pred nama. Recept za blondies kolač je baza za vašu maštu.
Vidi originalni članak

Zbog svoje kremaste strukture, pogodan je za razna punjenja i komplimentira odlično svakom voću. Jabuka možda podsjeća na jesen, ali u današnjem desertu ga kombiniramo sa sladoledom od vanilije i garantiramo vam da će vam ovo biti najdraži desert ovog ljeta.

 

slatko i sočno! Druga strana browniesa - blondies s čokoladnim kapljicama

 

Potrebno vam je:

(1 šalica – šalica od 250ml, bitno je da kroz recept koristite šalicu iste zapremnine)

  • ¼ šalice otopljenog maslaca
  • ½ šalice smeđeg šećera
  • ½ šalice običnog šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 šalica brašna
  • 2 jabuke narezane na kockice

Za posipanje:

  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 žlica cimeta

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje ili premažite uljem.
  2. U posudi mikserom izradite jaje, smeđi šećer, šećer i vanillin šećer i maslac. Dodajte cimet i sol. U posebnoj posudi pomješajte brašno i prašak za pecivo te postepeno dodajte smjesi jaja, šećera i maslaca. Miksajte dok se ne sjedini. Smjesa će biti nešto gušća što je u redu.
  3. Dodajte narezane jabuke i ručno ih umješajte. Smjesu jednako rasporedite po posudi za pečenje. U posebnoj posudici promješajte šećer u prahu i cimet te kroz cjedilo pospite po kolaču. Pecite kolač 45 minuta i pustite da se ohladi prije posluživanja.
  4. Poslužite uz kuglu sladoleda.

 

Senzacija za nepce Jabuke i karamel u najslađem sladolednom desertu

 

Dobar tek!

 

 

Posjeti Gastro.hr