Kako bi si maksimalno olakšali posao, najprije pripremite kremu od karamela. Slatki karamel postat će još bogatiji dodate li mu prstohvat soli kako bi okusi bili što intenzivniji. Recept pronađite među našim receptima ili koristite već gotov dulche de leche desert.
Dok se karamel kuha, nasjeckajte dvije jabuke, najbolje će biti one nešto kiselkastije poput zlatnog delišesa. U posudi otopite dvije žlice maslaca, dodajte sjeckane jabuke pa kuhajte dok ne posmeđe i omekšaju. Dodajte im žlicu šećera, malo cimeta i nekoliko žlica vode pa pustite da voda ispari.
Jabukama dodajte skuhani karamel i dobro pomiješajte. Prije posluživanja u čašu stavite malo jabuka s karamelom, kuglicu ili dvije najfinijeg sladoleda od vanilije, a zatim dodajte još koju žlicu jabuka. Na kraju s najvećim užitkom navalite na divan desert kojem ćete se zasigurno poželjeti vratiti.
U slast!