gastro postao
Za sve koji vole browniese, sigurno će im se svidjeti i blondies-i!
Umjesto s čokoladom, napravite omiljenu slasticu s maslacem i čokoladnim kapljicama!
Sjajan i sočan desert krije se pod imenom blondies, a naravno, sastojci su gotovo isti kao za super popularne browniese - samo bez kakaa.
Jednako dobri kao i njihova tamna verzija, ovi kolači će vas osvojiti na prvu! Poslužite ih tople, sa sladoledom!
Sastojci:
- 10 žlica maslaca
- 1 1/2 šalica smeđeg šećera
- 2 jaja + 1 žumanjak
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 1 1/2 šalica brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1 šalica čokoladnih kapljica (ili nasjeckane čokolade, možete staviti bijelu i tamnu)
Priprema:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Obložiti lim za pečenje papirom
- Rastopiti maslac i staviti sa strane da se malo ohladi
- Pomiješati rastopljeni maslac, jaja, šećer, vaniliju, sol i dobro izmiješati
- Dodati brašno i prašak za pecivo pa smjesu izraditi kuhačom te ubaciti čokoladu i promiješati
- Preliti smjesu u lim obložen papirom i peći oko 30 minuta - dok čačkalica ne izađe čista
- Poslužiti toplo, s kuglicom omiljenog sladoleda.