Recepti 2573 prikaza 31. ožujka 2017.

Druga strana browniesa - blondies s čokoladnim kapljicama

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Za sve koji vole browniese, sigurno će im se svidjeti i blondies-i!

Umjesto s čokoladom, napravite omiljenu slasticu s maslacem i čokoladnim kapljicama!

Sjajan i sočan desert krije se pod imenom blondies, a naravno, sastojci su gotovo isti kao za super popularne browniese - samo bez kakaa.

Jednako dobri kao i njihova tamna verzija, ovi kolači će vas osvojiti na prvu! Poslužite ih tople, sa sladoledom!

Sastojci:

  • 10 žlica maslaca
  • 1 1/2 šalica smeđeg šećera
  • 2 jaja + 1 žumanjak
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • 1 1/2 šalica brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1 šalica čokoladnih kapljica (ili nasjeckane čokolade, možete staviti bijelu i tamnu)

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva 
  2. Obložiti lim za pečenje papirom
  3. Rastopiti maslac i staviti sa strane da se malo ohladi
  4. Pomiješati rastopljeni maslac, jaja, šećer, vaniliju, sol i dobro izmiješati
  5. Dodati brašno i prašak za pecivo pa smjesu izraditi kuhačom te ubaciti čokoladu i promiješati 
  6. Preliti smjesu u lim obložen papirom i peći oko 30 minuta - dok čačkalica ne izađe čista
  7. Poslužiti toplo, s kuglicom omiljenog sladoleda.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.