Recepti 29. ožujka 2017.

Rashladite se sladoledom od kakaa i tahinija

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sladoled koji ste sami napravili je najbolji sladoled!

Topli dani su stigli i treba se nekako rashladiti. A nema boljeg načina za to od sladoleda! Još ako ste ga sami napravili!

Sjajna kombinacija okusa koju ćete obožavati sadrži malo tahini umaka, kakao, mlijeko od kokosa, banane i još nekoliko sjajnih sastojaka.

Sve što trebate za pripremu su kalupi za sladoled i malo dobre volje. Jer, vjerujte, sigurni smo kako nećete požaliti!

A ovako pripremljen sladoled mogu jesti i vegani. Preostaje vam samo uzeti dekicu, sladoled i uživati negdje vani na suncu!

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Sastojci:

  • 2 konzerve kokosovog mlijeka, dobro ohlađenog
  • 1 banana, zdrobljena vilicom
  • 2 žlice tahinija
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli
  • za kakao dio:
  • 2 banane
  • 2 žlice maslaca od badema
  • 2 žlice kakao praha
  • prstohvat soli

Priprema:

  1. Izvaditi žlicom kokosovo mlijeko iz konzerve i staviti ga s bananom, tahinijem, javorovim sirupom i soli u blender te miksati dok ne postane kremasta pasta
  2. Izvaditi tahini dio iz blendera i ubaciti sastojke za kakao dio te ih isto izmiksati u kremastu pastu
  3. Pripremiti kalupe za sladoled i u svaki staviti pola tahini smjese i pola kakao smjese
  4. Ohladiti u hladnjaku najmanje 4 sata 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.