gastro postao
Sladoled koji ste sami napravili je najbolji sladoled!
Topli dani su stigli i treba se nekako rashladiti. A nema boljeg načina za to od sladoleda! Još ako ste ga sami napravili!
Sjajna kombinacija okusa koju ćete obožavati sadrži malo tahini umaka, kakao, mlijeko od kokosa, banane i još nekoliko sjajnih sastojaka.
Sve što trebate za pripremu su kalupi za sladoled i malo dobre volje. Jer, vjerujte, sigurni smo kako nećete požaliti!
A ovako pripremljen sladoled mogu jesti i vegani. Preostaje vam samo uzeti dekicu, sladoled i uživati negdje vani na suncu!
Sastojci:
- 2 konzerve kokosovog mlijeka, dobro ohlađenog
- 1 banana, zdrobljena vilicom
- 2 žlice tahinija
- 2 žlice javorovog sirupa
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- za kakao dio:
- 2 banane
- 2 žlice maslaca od badema
- 2 žlice kakao praha
- prstohvat soli
Priprema:
- Izvaditi žlicom kokosovo mlijeko iz konzerve i staviti ga s bananom, tahinijem, javorovim sirupom i soli u blender te miksati dok ne postane kremasta pasta
- Izvaditi tahini dio iz blendera i ubaciti sastojke za kakao dio te ih isto izmiksati u kremastu pastu
- Pripremiti kalupe za sladoled i u svaki staviti pola tahini smjese i pola kakao smjese
- Ohladiti u hladnjaku najmanje 4 sata