gastro postao
Isprobajte ove fenomenalne kolačiće pa se uvjerite u neodoljive moći sezama
Slatki, prhki keksići s tahini pastom koja se priprema od sjemenki sezama na divan će način osvježiti pečenje vaših slastica. Nešto posve novo i drugačije osvojit će vas neobičnim okusima, divnom teksturom i još boljim izgledom. Crni sezam tome će uvelike pripomoći. Kolačićima možete dodati i sitno sjeckanu čokoladu.
Potrebno vam je:
- 130 g brašna
- 40 g šećera u prahu
- 3 žlice tahini paste
- 60 g maslaca
- 2 žlice crnog sezama
- 2 žlice smeđeg šećera
- Pola šalice pinjola
- Prstohvat soli
Priprema:
- Pinjole lagano tostirajte pa ih ubacite u blender.
- Usitnite ih i pomiješajte s brašnom, šećerom u prahu, tahinijem, maslacem i soli.
- Dobro povežite tijesto.
- Pomiješajte smeđi šećer i crne sezamove sjemenke.
- Od smjese napravite okruglice, a zatim ih uvaljajte u miks sezama i šećera.
- Posložite ih na papir za pečenje i prstima ih lagano spljoštite.
- Pecite oko 20 do 25 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!