Špajza 26. veljače 2017.

Slatki keksići od đumbira umočeni u čokoladu

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi slatki mali hrskavi keksi razveselit će vas baš svaki put.

Volite li kekse s đumbirom, ovi će vas definitivno osvojiti! Brzo se pripremaju, a toliko  su ukusni i slasni da ćete ih htjeti cijelo vrijeme.

Ovo su oni keksići kakve dobivate uz kavu i predivno su mirisni. Možete ih rezati na ravne prutiće, ali se možete poigrati i kalupima za izrezivanje u obliku cvjetića ili zvjezdica. 

Možete ih ostaviti i bez čokolade, no svakako su bolji ako ih umočite u rastopljenu čokoladu. Poigrajte se pa dopustite djeci da odrade dio s umakanjem keksa u čokoladu, a osim tamne čokolade, vrlo efektno će djelovati i bijela čokolada.

Sastojci:

  • 2 žličice đumbira u prahu
  • 300 g glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 120 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 120 ml javorovog sirupa
  • 100 g tamne čokolade

Priprema: 

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Pomiješati sol, sodu, prašak za pecivo, brašno i rukama umijesiti maslac - miješati prstima dok se ne pretvoriti u mrvičasto tijesto pa dodati šećer i sirup i zamijesiti tijesto dok ne postane glatko
  3. Tijesto rukama utisnuti na lim obložen papirom za pečenje (ili ga razvući valjkom) i narezati na tanke prutiće - od otprilike 2 x 4 cm
  4. Peći 15 minuta u zagrijanoj pećnici - dok ne dobiju zlatnu boju i postanu hrskavi pa ih izvaditi iz pećnice da se potpuno ohlade
  5. Rastopiti čokoladu na pari i umakati keksiće do pola u čokoladu te ih stavljati na rešetku da se osuše, odnosno, da se čokolada stisne
  6. Poslužiti uz šalicu kave ili toplog čaja

Uživajte u mirisnim i brzim keksićima od đumbira! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.