Ovaj desert nalik je sladoledu, samo još malo kremastiji i slasniji. Spojite limun i med u slasnu kremu, a zatim je ubacite u zamrzivač i pretvorite je u divan i osvježavajuć semifreddo stvoren za toplije dane.
Semifreddo možete pripremiti s podlogom ili bez, a odlučite li se za podlogu odlično će poslužiti keksi, piškote ili omiljeni orašasti plodovi.
Sjajna ideja bit će i šare od omiljenog kiselkastog džema poput onog od naranče. Napravite ih tako da na vilicu stavite malo džema, a zatim laganim pokretima prođite kroz smjesu. Ponovite nekoliko puta pa pustite da se sve zajedno dobro stisne.
Semifreddo se priprema nekoliko sati unaprijed, a idealna dužina stajanja u zamrzivaču bila bi preko noći. Ipak, nemate li toliko vremena, dovoljno će biti i nekoliko sati kako bi se smrznuti desert mogao rezati.
Za pripremu vam je potrebno:
- 3 bjelanjka
- 200 ml slatkog vrhnja
- 6 žumanjaka
- 5 žlica meda
- 3 žlice limunovog soka
- 1 žličica ribane limunove korice
- 1 žličica želatine
- 1 žlica vode
Priprema:
- Pripremite kalup za kruh tako da ga najprije obložite papirom za pečenje.
- U posudici pomiješajte želatinu i vodu.
- U drugoj posudi mikserom izmiksajte bjelanjke dok ne dobijete snijeg.
- U posebnoj posudi istucite slatko vrhnje i spremite u hladnjak.
- Na kraju na pari miksajte žumanjke s medom dok ne dobijete nešto svjetliju i gušću kremu, oko pet minuta.
- Maknite s pare pa ubacite želatinu, sok i koricu limuna.
- Silikonskom kuhačom pomiješajte najprije bjelanjke i slatko vrhnje, a zatim sve ubacite u smjesu od žumanjaka i laganim pokretima sjedinite.
- Prebacite smjesu u kalup za kruh i spremite u zamrzivač na najmanje pet sati, a idealno bi bilo preko noći.
U slast!