Recepti 07. ožujka 2017.

Slatka tajna: Semifreddo s čokoladom i pistacijama

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kremast čokoladni desert na najljepši će način zaokružiti hrskave pistacije...

Kako bi uživali u domaćem hladnom, kremastom i tako čokoladnom desertu nalik sladoledu, dovoljno će vam biti tek nekoliko sastojaka. Koristite kvalitetnu tamnu čokoladu koja će se divno sljubiti s omiljenim pistacijama, a zatim sve umutite u kremu i spremite u zamrzivač. Semifreddo režite tek nakon što je kratko odmorio po vađenju iz zamrzivača, a poslužiti ga možete i uz smrznuto bobičasto voće.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 4 jaja
  • 70 g šećera
  • 250 g tamne čokolade
  • 450 ml slatkog vrhnja
  • 100 g pistacija

Priprema:

  1. U posudi zagrijte vodu do vrenja pa na nju dodajte drugu i u njoj miksajte šećer i jaja dok ne poprime svjetliju boju i postanu gušći.
  2. Maknite s vatre, dno posude koja je bila na pari stavite u hladnu vodu i nastavite miješati dok se krema ne ohladi.
  3. Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj, lagano ohladite pa ubacite u mješavinu s jajima.
  4. Slatko vrhnje istucite u prozračan šlag i dodajte ga mješavini jaja i čokolade.
  5. Na kraju ubacite jaja i laganim pokretima pomiješajte.
  6. Smjesu sipajte u kalup za kruh koji ste obložili prozirnom folijom.
  7. Spremite u zamrzivač dok ne postane čvršće, poput sladoleda.
  8. Izvadite oko 15 minuta prije posluživanja pa režite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.