gastro postao
Kremast čokoladni desert na najljepši će način zaokružiti hrskave pistacije...
Kako bi uživali u domaćem hladnom, kremastom i tako čokoladnom desertu nalik sladoledu, dovoljno će vam biti tek nekoliko sastojaka. Koristite kvalitetnu tamnu čokoladu koja će se divno sljubiti s omiljenim pistacijama, a zatim sve umutite u kremu i spremite u zamrzivač. Semifreddo režite tek nakon što je kratko odmorio po vađenju iz zamrzivača, a poslužiti ga možete i uz smrznuto bobičasto voće.
Potrebno vam je:
- 4 jaja
- 70 g šećera
- 250 g tamne čokolade
- 450 ml slatkog vrhnja
- 100 g pistacija
Priprema:
- U posudi zagrijte vodu do vrenja pa na nju dodajte drugu i u njoj miksajte šećer i jaja dok ne poprime svjetliju boju i postanu gušći.
- Maknite s vatre, dno posude koja je bila na pari stavite u hladnu vodu i nastavite miješati dok se krema ne ohladi.
- Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj, lagano ohladite pa ubacite u mješavinu s jajima.
- Slatko vrhnje istucite u prozračan šlag i dodajte ga mješavini jaja i čokolade.
- Na kraju ubacite jaja i laganim pokretima pomiješajte.
- Smjesu sipajte u kalup za kruh koji ste obložili prozirnom folijom.
- Spremite u zamrzivač dok ne postane čvršće, poput sladoleda.
- Izvadite oko 15 minuta prije posluživanja pa režite.
Dobar tek!