Špajza 12. prosinca 2016.

Još brži: Taj slatki čokoladni ganache...

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Naučite kako na najjednostavniji način pripremiti kremu koja je postala sastavni dio mnogih slastica

Priprema čokoladne ganache kreme ponekad može biti neuredna i komplicirana bez ikakve potrebe. Kako bi izbjegli takve situacije, poslužite se jednostavnim trikom koji uključuje blender, slatko vrhnje i čokoladu.

čokolada unutarnja.JPG | Author:
 

Pripremite 100 g čokolade i duplu količinu slatkog vrhnja, otprilike 200 ml. Čokoladu razlomite na manje komadiće pa je ubacite u blender. Slatko vrhnje zagrijte na štednjaku, ali maknite s vatre prije nego što zavrije. Čokoladu blendajte na manjoj brzini, pustite neka se postepeno usitni. Kada se vrhnje zagrijalo, polako ga dodajte u blender. Miksajte još kratko pa pomoću silikonske kuhače izvadite svu kremu iz blendera. Prebacite u željenu posudu, ohladite i koristite prema potrebi.

Čokoladni ganache bit će sjajan za izradu pralina, kao krema u kolačima ili kao divan dip za keksiće.

Božićno pečenje može početi!
Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.