Priprema čokoladne ganache kreme ponekad može biti neuredna i komplicirana bez ikakve potrebe. Kako bi izbjegli takve situacije, poslužite se jednostavnim trikom koji uključuje blender, slatko vrhnje i čokoladu.
Pripremite 100 g čokolade i duplu količinu slatkog vrhnja, otprilike 200 ml. Čokoladu razlomite na manje komadiće pa je ubacite u blender. Slatko vrhnje zagrijte na štednjaku, ali maknite s vatre prije nego što zavrije. Čokoladu blendajte na manjoj brzini, pustite neka se postepeno usitni. Kada se vrhnje zagrijalo, polako ga dodajte u blender. Miksajte još kratko pa pomoću silikonske kuhače izvadite svu kremu iz blendera. Prebacite u željenu posudu, ohladite i koristite prema potrebi.
Čokoladni ganache bit će sjajan za izradu pralina, kao krema u kolačima ili kao divan dip za keksiće.
Božićno pečenje može početi!
Dobar tek!