Recepti 12. prosinca 2016.

Najfiniji komadići čokolade

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Htjeli biste napraviti čokoladu koju možete pojesti sami, ali i pokloniti?

Sve što vam treba za ovu sjajnu čokoladnu priču su orašasti plodovi, čokolada i malo mašte. I vaša igra s čokoladom može početi!

Sastojci: 

  •  1/2 šalice sjeckanih, prženih badema ili lješnjaka
  • 1 šalica maslaca
  • 1 šalica šećera
  • 1 žlica meda
  • 3 žlice vode
  • 3/4 šalice mliječne čokolade (čokoladnih kapljica)
  • 1/2 šalice sitno sjeckanim badema ili pekana

Priprema

  1. U posudi za kuhanje, rastopiti maslac te dodati šećer, vodu i med; miješati dok ne zakuha. Smanjiti temperaturu na najnižu i tako kuhati još 15 minuta uz stalno miješanje (dok ne postane vrlo gusto)
  2. U posudu za pečenje raširiti papir za pečenje i ravnomjerno rasporediti sjeckane, pržene bademe/lješnjake
  3. Izliti napravljenu šećernu smjesu preko badema i ostaviti 5 minuta da se malo ohladi; rasporediti rastopljene čokoladne kapljice; posipati sjeckanim bademima/lješnjacima
  4. Ohladiti i natrgati na komadiće

Ovako napravljeni čokoladni komadići mogu biti odličan poklon!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.