gastro postao
Sjajan način da začinite orašaste plodove i učinite ih primamljivima baš za svakog.
Zdrave, hrskave i tako primamljive orašaste plodove poput lješnjaka, oraha, badema ili pinjola učinite još ukusnijima tako da ih ubacite u mješavinu začina koji okusom podsjećaju na pizzu. Dodajte svemu i šaku croutonsa koje ste napravili tako da ste popržili stari kruh pa navalite na savršenu grickalicu za hladne večeri.
Potrebno vam je:
- 1 šalica lješnjaka
- 1 šalica oraha
- 2 žlice pinjola
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica pelata
- 3 žlice parmezana
- 1 žličica šećera
- 2 žličice soli
- 1 žlica suhog bosiljka
- 1 žličica suhog origana
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica crvene paparike
- 1/2 šalice croutonsa
Postupak pripreme:
- U većoj posudi pomiješajte maslinovo ulje i pelate, sitno riban parmezan i šećer.
- Dodajte lješnjake, orahe i pinjole.
- U posebnoj posudi pomiješajte sol, origano i bosiljak, češnjak u prahu i crvenu papriku.
- U lim za pečenje stavite papir pa rasporedite oraščiće s rajčicom i parmezanom.
- Pecite oko 15 do 20 minuta.
- Za to vrijeme pomiješajte croutonse sa začinima.
- Pomiješajte sve zajedno i poslužite ohlađeno.
Dobar tek!