Recepti 22. studenoga 2016.

Grickalica za svaku priliku: Oraščići s okusom pizze

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan način da začinite orašaste plodove i učinite ih primamljivima baš za svakog.

Zdrave, hrskave i tako primamljive orašaste plodove poput lješnjaka, oraha, badema ili pinjola učinite još ukusnijima tako da ih ubacite u mješavinu začina koji okusom podsjećaju na pizzu. Dodajte svemu i šaku croutonsa koje ste napravili tako da ste popržili stari kruh pa navalite na savršenu grickalicu za hladne večeri.

Potrebno vam je:

  • 1 šalica lješnjaka
  • 1 šalica oraha
  • 2 žlice pinjola
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica pelata
  • 3 žlice parmezana
  • 1 žličica šećera
  • 2 žličice soli
  • 1 žlica suhog bosiljka
  • 1 žličica suhog origana
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica crvene paparike
  • 1/2 šalice croutonsa

Postupak pripreme:

  1. U većoj posudi pomiješajte maslinovo ulje i pelate, sitno riban parmezan i šećer.
  2. Dodajte lješnjake, orahe i pinjole.
  3. U posebnoj posudi pomiješajte sol, origano i bosiljak, češnjak u prahu i crvenu papriku.
  4. U lim za pečenje stavite papir pa rasporedite oraščiće s rajčicom i parmezanom.
  5. Pecite oko 15 do 20 minuta.
  6. Za to vrijeme pomiješajte croutonse sa začinima.
  7. Pomiješajte sve zajedno i poslužite ohlađeno.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.