Recepti 30. ožujka 2017.

Kako se omiljeni keksić pretvorio u sočan kolač

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Najveći kolačić na svijetu spreman je u manje od sat vremena. Dodajte mu omiljene dodatke i gledajte kako nestaje u trenu...

Ljubitelji klasičnih američkih kolačića s komadićima čokolade konačno su došli na svoje. Donosimo recept za kolač koji okusom podsjeća na omiljene keksiće dok mu je unutrašnjost meka, povezana s komadićima rastopljene čokolade. Najbolje od svega, priprema će vam oduzeti svega desetak minuta, a pečenje dvadesetak.

Kolač možete dodatnno začiniti otopljenom bijelom ili mliječnom čokoladom, poslužiti uz šlag i svježe voće ili pak finu domaću karamelu. Ova će se kombinacija složiti baš sa svime!
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood


Potrebno vam je: 

  • 120 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 100 g smeđeg šećera
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 200 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 šalica sjeckane čokolade
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Maslac ubacite u posudu pa ga otopite, pustite da posmeđi, na oko 3 minute.
  2. Maslacu dodajte šećer, smeđi šećer i ekstrakt vanilije.
  3. Pustite da se šećer rastopi, a svi sastojci povežu pa maknite s vatre.
  4. Ohladite oko pet minuta, a zatim zbacite jaje i žumanjak.
  5. Pomiješajte pa postepeno dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, i prstohvat soli.
  6. Kada su se svi sastojci povezali, dodajte komadiće čokolade i prebacite smjesu u okruglu posudu za pečenje.
  7. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  8. Ohladite i poslužite.

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.