gastro postao
Najveći kolačić na svijetu spreman je u manje od sat vremena. Dodajte mu omiljene dodatke i gledajte kako nestaje u trenu...
Ljubitelji klasičnih američkih kolačića s komadićima čokolade konačno su došli na svoje. Donosimo recept za kolač koji okusom podsjeća na omiljene keksiće dok mu je unutrašnjost meka, povezana s komadićima rastopljene čokolade. Najbolje od svega, priprema će vam oduzeti svega desetak minuta, a pečenje dvadesetak.
Kolač možete dodatnno začiniti otopljenom bijelom ili mliječnom čokoladom, poslužiti uz šlag i svježe voće ili pak finu domaću karamelu. Ova će se kombinacija složiti baš sa svime!
Potrebno vam je:
- 120 g maslaca
- 50 g šećera
- 100 g smeđeg šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 1 jaje
- 1 žumanjak
- 200 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 šalica sjeckane čokolade
- Prstohvat soli
Priprema:
- Maslac ubacite u posudu pa ga otopite, pustite da posmeđi, na oko 3 minute.
- Maslacu dodajte šećer, smeđi šećer i ekstrakt vanilije.
- Pustite da se šećer rastopi, a svi sastojci povežu pa maknite s vatre.
- Ohladite oko pet minuta, a zatim zbacite jaje i žumanjak.
- Pomiješajte pa postepeno dodajte prosijano brašno, prašak za pecivo, i prstohvat soli.
- Kada su se svi sastojci povezali, dodajte komadiće čokolade i prebacite smjesu u okruglu posudu za pečenje.
- Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
- Ohladite i poslužite.
U slast!