Iskoristite proljetni dar prirode i obogatite desert lijepim i mirisnim proljetnicama!
Što se tiče cvijeća, svakako berite samo čisto i zdravo cvijeće koje nije izjedeno, ono koje raste daleko od prometnica ili tvornica i nije onečišćeno pesticidima. Prije nego što cvijeće posložite po torti malo ga protresite kako bi svi neželjeni stanovnici izišli van, a po potrebi cvijeće operite u hladnoj vodi i posušite papirnatim ručnicima. Prije nego što cvijeće stavite na tortu informirajte se je li ono jestivo.
Recept za odličnu kombinaciju limun biskvita te kreme od sira i jogurta pročitajte u nastavku!
SASTOJCI
Biskvit
• 3 jaja
• 60 g oštrog brašna
• 1 žličica praška za pecivo
• 50 g šećera
• 2 vanilin šećera
• 1 limun šećer
• 2 žlice ulja
Krema od jogurta i sira
• 2 čaše (400 g) tekućeg jogurta
• 200 g krem sira
• 500 ml slatkog vrhnja
• 100 ml mlijeka
• 1 želatina u prahu (10 g)
Ostalo
• pekmez od jagoda
PRIPREMA
- Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg. Žutanjke pjenasto izmiksajte sa šećerima i uljem. Dodajte bjelanjke, a zatim lagano umiješajte i brašno te prašak za pecivo.
- Biskvitnu smjesu izlijte u kalup za torte (26 cm) kojeg ste obložili masnim papirom. Biskvit pecite 10-15 minuta na temperaturi od 180 °C. Pečeni biskvit ostavite neka se ohladi u kalupu.
- Ohlađeni biskvit premažite tankim slojem pekmeza od jagoda, a zatim nanesite kremu.
- Za pripremu kreme želatinu namočite u hladnoj vodi, a kada nabubri otopite ju na laganoj vatri. Mlijeko malo ugrijte pa pomiješajte s otopljenom želatinom.
- U zdjeli izmiksajte jogurt i krem sir pa dodajte mlijeko. Dodajte i slatko vrhnje pa sve zajedno izmiksajte. Kremu izlijte na tortu pa spremite tortu u hladnjak na nekoliko sati da krema očvrsne.
- Ako ste u prilici, tortu možete ukrasiti jestivim proljetnim, cvijećem. Torta s fotografije ukrašena je maslačkom, tratinčicama, jaglacima, ljubičicama i čestoslavicom.