gastro postao
Blondies, manje poznata ali jednako ukusna sestra brownie kolača, idealan je desert za toplo vrijeme koje je pred nama. Recept za blondies kolač je baza za vašu maštu.
Zbog svoje kremaste strukture, pogodan je za razna punjenja i komplimentira odlično svakom voću. Jabuka možda podsjeća na jesen, ali u današnjem desertu ga kombiniramo sa sladoledom od vanilije i garantiramo vam da će vam ovo biti najdraži desert ovog ljeta.
Potrebno vam je:
(1 šalica – šalica od 250ml, bitno je da kroz recept koristite šalicu iste zapremnine)
- ¼ šalice otopljenog maslaca
- ½ šalice smeđeg šećera
- ½ šalice običnog šećera
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica cimeta
- 1 žličica soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 šalica brašna
- 2 jabuke narezane na kockice
Za posipanje:
- 1 žlica šećera u prahu
- 1 žlica cimeta
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posudu za pečenje obložite papirom za pečenje ili premažite uljem.
- U posudi mikserom izradite jaje, smeđi šećer, šećer i vanillin šećer i maslac. Dodajte cimet i sol. U posebnoj posudi pomješajte brašno i prašak za pecivo te postepeno dodajte smjesi jaja, šećera i maslaca. Miksajte dok se ne sjedini. Smjesa će biti nešto gušća što je u redu.
- Dodajte narezane jabuke i ručno ih umješajte. Smjesu jednako rasporedite po posudi za pečenje. U posebnoj posudici promješajte šećer u prahu i cimet te kroz cjedilo pospite po kolaču. Pecite kolač 45 minuta i pustite da se ohladi prije posluživanja.
- Poslužite uz kuglu sladoleda.
Dobar tek!