Izvrsna sezonska salata s grilanom piletinom i jagodama

Getty Images
Uz roštilj izvanredno pristaje osvježavajuća salata od špinata, jagoda, piletine i feta sira...
Vidi originalni članak

Pileća prsa ispecite na grillu, a potom ih ubacite u divnu sezonsku salatu, koja može funkcionirati kao cijeli ručak, dio proljetnog jelovnika ili bogata večera.

Ako ne želite paliti roštilj samo zbog pilećih prsa, ispecite ih na grill tavi. Možete ih marinirati u začinskom bilju po želji, medu, soku citrusa, senfu, soji... Sve ovisi o vašim preferencijama, vremenu i trenutnoj želji.

 

Petra Terner Proljetna salata: Vrijeme je za zdraviju prehranu!

 

Sastojci:

  • 2 žlice limunovog soka
  • ½ žličice senfa
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 g mladog špinata
  • Grilana pileća prsa
  • 2 šalice tanko narezanih jagoda
  • 150 g feta sira
  • ¼ malog luka
  • Sol
  • Papar

Priprema: 

  1. Pomiješajte limun i senf. Postepeno dodajte ulje, začinite i dobro promiješajte.
  2. U posudu dodajte špinat, narezanu piletinu, nasjeckani luk i jagode. Prelijte dressingom, dodajte komadiće feta sira i dobro promiješajte.

sviđa li vam se? Za ručak: Bogata salata Marthe Stewart

 

Poslužite odmah!

Posjeti Gastro.hr