gastro postao
Uz roštilj izvanredno pristaje osvježavajuća salata od špinata, jagoda, piletine i feta sira...
Pileća prsa ispecite na grillu, a potom ih ubacite u divnu sezonsku salatu, koja može funkcionirati kao cijeli ručak, dio proljetnog jelovnika ili bogata večera.
Ako ne želite paliti roštilj samo zbog pilećih prsa, ispecite ih na grill tavi. Možete ih marinirati u začinskom bilju po želji, medu, soku citrusa, senfu, soji... Sve ovisi o vašim preferencijama, vremenu i trenutnoj želji.
Sastojci:
- 2 žlice limunovog soka
- ½ žličice senfa
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 g mladog špinata
- Grilana pileća prsa
- 2 šalice tanko narezanih jagoda
- 150 g feta sira
- ¼ malog luka
- Sol
- Papar
Priprema:
- Pomiješajte limun i senf. Postepeno dodajte ulje, začinite i dobro promiješajte.
- U posudu dodajte špinat, narezanu piletinu, nasjeckani luk i jagode. Prelijte dressingom, dodajte komadiće feta sira i dobro promiješajte.
Poslužite odmah!