Recepti 02. svibnja 2019.

Izvrsna sezonska salata s grilanom piletinom i jagodama

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz roštilj izvanredno pristaje osvježavajuća salata od špinata, jagoda, piletine i feta sira...

Pileća prsa ispecite na grillu, a potom ih ubacite u divnu sezonsku salatu, koja može funkcionirati kao cijeli ručak, dio proljetnog jelovnika ili bogata večera.

Ako ne želite paliti roštilj samo zbog pilećih prsa, ispecite ih na grill tavi. Možete ih marinirati u začinskom bilju po želji, medu, soku citrusa, senfu, soji... Sve ovisi o vašim preferencijama, vremenu i trenutnoj želji.

 

Možda vas zanima... Proljetna salata: Vrijeme je za zdraviju prehranu! Kolumne

 

Sastojci:

  • 2 žlice limunovog soka
  • ½ žličice senfa
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 g mladog špinata
  • Grilana pileća prsa
  • 2 šalice tanko narezanih jagoda
  • 150 g feta sira
  • ¼ malog luka
  • Sol
  • Papar

Priprema: 

  1. Pomiješajte limun i senf. Postepeno dodajte ulje, začinite i dobro promiješajte.
  2. U posudu dodajte špinat, narezanu piletinu, nasjeckani luk i jagode. Prelijte dressingom, dodajte komadiće feta sira i dobro promiješajte.
Možda vas zanima... Za ručak: Bogata salata Marthe Stewart Recepti

 

Poslužite odmah!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.