Jabuke s orašastim plodovima

Želite li pripremiti brz i jednostavan desert, a imate viška jabuka, možete ih izdubiti pa ih napuniti bogatim nadjevima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 247

Potrebno vam je

  • 4 kom jabuka (cijela)
  • 40 g maslac, slani
  • 2 žlica bademi,mljeveni
  • 80 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 80 ml voda
  • 1 žlica tamni rum
  • 125 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko

Priprema

  1. Pomiješajte maslac, bademe, grožđice i polovicu šećera. Smjesu rasporedite po sredini izdubljenih jabuka.
  2. Pospite preostali šećer preko jabuka pa prelijte mješavinom ruma i vode.
  3. Pecite 35 minuta na 180°C. Izvadite iz pećnice pa poslužite s tučenim vrhnjem.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr