gastro postao
Želite li pripremiti brz i jednostavan desert, a imate viška jabuka, možete ih izdubiti pa ih napuniti bogatim nadjevima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 247
Potrebno vam je
- 4 kom jabuka (cijela)
- 40 g maslac, slani
- 2 žlica bademi,mljeveni
- 80 g šećer, smeđi (djelomično rafin.)
- 80 ml voda
- 1 žlica tamni rum
- 125 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
Priprema
- Pomiješajte maslac, bademe, grožđice i polovicu šećera. Smjesu rasporedite po sredini izdubljenih jabuka.
- Pospite preostali šećer preko jabuka pa prelijte mješavinom ruma i vode.
- Pecite 35 minuta na 180°C. Izvadite iz pećnice pa poslužite s tučenim vrhnjem.
Izvor Skuhatćute