Jaja sa špinatom i jednim malim iznenađenjem!

Omiljeni špinat s jajima u malo drugačijoj varijanti - s dimljenim kravljim sirom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 107

Potrebno vam je

  • 1000 g špinat
  • 6 žlica jaje kokošje
  • 1 kom luk ,crveni
  • 20 g slanina suha, masna
  • papar
  • ulje maslinovo
  • limunov sok
  • kravlji sir mladi dimljeni

Priprema

  1. Špinat dobro operite i ocijedite, tvrdo kuhana jaja prerežite na četvrtine, a luk narežite na tanke trakice.
  2. Slaninu narežite na kockice pa kratko prepržite na tavi bez ulja dok ne postane hrskava, izvadite na kuhinjski papir da se suvišna masnoća ocijedi. Ako ne želite slaninu, u salatu dodajte šunku narezanu na trakice. Kravlji sir narežite na tanke listiće.
  3. U zdjeli pomiješajte špinat sa lukom i začinite sa soli, paprom, maslinovim uljem i limunovim sokom.
  4. Na svaki tanjur posložite ¼ špinata na njega kriške jajeta i dimljenog kravljeg sira, posipajte hrskavim kockicama slanine (ili dodajte trakice šunke) i popaprite sa svježe mljevenim paprom.
Posjeti Gastro.hr