Jamie Oliver obožava ove recepte za popečke

SHUTTERSTOCK Recepti za popečke od tikvica i sira
Dvije hrskave i ukusne varijante popečka po receptu slavnog kuhara...
Vidi originalni članak

Hranjivi, ukusni i prije svega brzi popečci iz kuhinje Jamieja Olivera poslužit će ti kao snack ili brza večera. Količina je dovoljna za četiri porcije (ili za dvije jako gladne osobe). Posluži ih tople, uz sezonsku salatu i umak od vrhnja i začina. Uživaj!

Popečci od tikvica i feta sira

Sjajan recept u kojeg će se zaljubiti i vegetarijanci i najveći mesojedi!  Ovi jednostavni i brzi popečci od tikvica i sira idealan su međuobrok, a ako se pridoda i zdjela salate, mogu poslužiti i kao brzinski ručak! 

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • 1 limun
  • 1 svježi crveni čili
  • 1 svežanj mente
  • 1 jaje 
  • 25 g brašna
  • 20 g parmezana
  • 1 prstohvat suhog origana
  • 100 g feta sira
  • maslinovo ulje
  • slatki chilli umak, po želji

Postupak: 

  1. Tikvice krupno naribaj, limunovu koricu i parmezan sitno naribaj, a zatim čili i mentu sitno nasjeckaj. 
  2. Umuti jaje, a zatim ga pomiješaj s naribanim tikvicama, brašnom, koricom limuna, parmezanom, čilijem, mentom, origanom i prstohvatom morske soli i crnog papra. Sve to dobro izmiješaj rukama.
  3. Zatim razmrvi feta sir i dodaj ga smjesi te sve ponovo promiješaj.
  4. Na tavi zagrij ulje. Žlicom vadi smjesu i na tavi oblikuj popečke.
  5. Prži ih po nekoliko minuta sa svake strane dok ne postanu lijepe zlatno smeđe boje.
  6. Posluži ih u zelenu salatu, umak od slatkog čilija te malo svježeg limunovog soka. 

 

Iz kuhinje Jamiea Olivera Tri omiljena recepta Jamiea Olivera kao inspiracija za ručak

 

Popečci od ricotte i parmezana

Hrskavi i ukusni popečci od ricotte i parmezana oduševit će sve ljubitelje sireva! Za njihovu izradu potrebno ti je samo pet pristupačnih sastojaka, a priprema je veoma brza.

Sastojci:

  • 400 g kvalitetne ricotte
  • 1 žlica brašna
  • 1 veliko jaje
  • 1 limun
  • 40 g parmezana
  • 1 cijeli muškatni oraščić, za ribanje

Postupak:

  1. U veliku posudu stavi ricottu, miješaj ju dok ne postane glatka.
  2. Zatim dodaj brašno, jaje i malo limunove korice.
  3. U smjesu sitno naribaj parmezan i ¼ muškatnog oraščića, začini solju i paprom i dobro promiješaj sve sastojke.
  4. Zagrij maslinovo ulje na srednjoj vatri. 
  5. Od pripremljene smjese oblikuj popečke. Peci ih s obje strane, sve dok ne poprime zlatnu boju. Posluži ih tople.

 

Male tajne velikih majstora Imamo recepte za palačinke slavnih chefova

 

Posjeti Gastro.hr