Recepti 01. ožujka 2021.

Tri omiljena recepta Jamiea Olivera kao inspiracija za ručak

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Složenac od krumpira i sira, vege lazanje sa špinatom ili klasična minestrone juha ispunjavaju sve preduvjete za ukusan i kvalitetan ručak...

Za ručak pripremi jedno od tri omiljena jela iz kuhinje popularnog chefa Jamiea Olivera. Odličan su odabir za brzinski ručak ili večeru, a jednom kad ih isprobaš sigurni smo da će se često naći na tvom jelovniku!

  • Lazanje sa špinatom i ricottom

Lazanje su tradicionalno talijansko jelo koje svi naprosto obožavaju! Mogu se pripremiti na nekoliko načina, pa tako i s povrćem. Jamie Oliver ima recept upravo za takve lazanje – kremaste i sočne s nadjevom od špinata i ricotte. Jednostavne su za pripremu, a okus je fantastičan.

 

Možda vas zanima... Slasne lazanje sa špinatom i ricottom po receptu Jamie Olivera Recepti

 

  • Ukusna minestrone juha

Jednostavna i hranjiva minestrone juha odlična je odabir za današnji ručak. Baza je povrće, a osim navedenoga u ovom receptu, koristiti možeš i sve što nađeš u smočnici. Ako ju do sada nisi probala, krajnje je vrijeme! Navedeni sastojci dovoljni su za osam serviranja, a sama priprema trajat će otprilike sat vremena.

 

Minestrone Možda vas zanima... Klasična minestrone juha po receptu Jamieja Olivera Recepti

 

  • Kremasti zapečeni krumpir sa sirom

Ako ti je dosadilo kuhanje krumpira na uvijek isti način, isprobaj zapečeni krumpir sa sirom, po receptu chefa Jamieja Olivera. Bogati umak s cheddarom ovom krumpiru daje posebnu aromu i okus. Možeš ga poslužiti kao prilog uz različita mesna jela ili ga jesti samostalno uz zdjelu salate. Priprema je jednostavna, a okus će te osvojiti na prvi zalogaj! 

 

Možda vas zanima... Za ručak pripremi zapečeni krumpir sa sirom Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.