Recepti 31. siječnja 2022.

Za ručak pripremi zapečeni krumpir sa sirom

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Punjeni zapečeni krumpir s hrpom sira uvijek je dobra ideja!

Isprobaj slasne punjenje krumpire s nadjevom od maslaca, mladog luka, sira i kiselog vrhnja. Možeš ih jesti samostalno, uz zdjelu salate ili kao prilog uz mesna jela. Također možeš dodati i hrskavu slaninu, gljive, različite vrste sireva i povrće.

Količina je dostatna za četiri porcije. Uživaj!  

 

Punjeni krumpir Možda vas zanima... Povoljno i ukusno: Punjeni krumpir s kremastim umakom Recepti

 

Sastojci: 

  • 8 većih krumpira
  • 30 do 60 g maslaca
  • 80 ml kiselog vrhnja
  • 1 mladi luk, sitno nasjeckan
  • Svježe naribani muškatni oraščić
  • 50 g naribanog cheddara
  • Sol i svježe mljeveni crni papar

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. Krumpir stavi izravno na rešetku u sredinu pećnice i peci ga 30 minuta. Probodi svaki krumpir nekoliko puta vilicom i nastavi ga peći dok ne omekša, još oko 30 minuta.
  3. Izvadi krumpir iz pećnice i smanji temperaturu na 190 ° C.
  4. Drži krumpir ručnikom, prereži ga na pola, kako bi napravila oblik lađe. Pažljivo izdubi većinu krumpira u posudu. Pripazi da ga ne izdubiš previše, kako bi i dalje sačuvala formu koju ćeš kasnije moći napuniti nadjevom.  
  5. Krumpir zgnječi vilicom te ga izmiješaj s 30 do 45 g maslaca i kiselog vrhnja. Umiješaj mladi luk, muškatni oraščić i začini solju i paprom, po ukusu. Pripremljene krumpire možeš posoliti i popapri.
  6. Izdubljene krumpire napuni nadjevom te ih po vrhu obilno pospi cheddar sirom. Premaži ih preostalim maslacem i začini solju i paprom.
  7. Punjene krumpire stavi na papir za pečenje te peci oko 20 minuta. Posluži odmah.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Genijalna ideja: Krumpir punjen kobasicom i kajmakom Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.