gastro postao
Punjeni zapečeni krumpir s hrpom sira uvijek je dobra ideja!
Isprobaj slasne punjenje krumpire s nadjevom od maslaca, mladog luka, sira i kiselog vrhnja. Možeš ih jesti samostalno, uz zdjelu salate ili kao prilog uz mesna jela. Također možeš dodati i hrskavu slaninu, gljive, različite vrste sireva i povrće.
Količina je dostatna za četiri porcije. Uživaj!
Sastojci:
- 8 većih krumpira
- 30 do 60 g maslaca
- 80 ml kiselog vrhnja
- 1 mladi luk, sitno nasjeckan
- Svježe naribani muškatni oraščić
- 50 g naribanog cheddara
- Sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- Krumpir stavi izravno na rešetku u sredinu pećnice i peci ga 30 minuta. Probodi svaki krumpir nekoliko puta vilicom i nastavi ga peći dok ne omekša, još oko 30 minuta.
- Izvadi krumpir iz pećnice i smanji temperaturu na 190 ° C.
- Drži krumpir ručnikom, prereži ga na pola, kako bi napravila oblik lađe. Pažljivo izdubi većinu krumpira u posudu. Pripazi da ga ne izdubiš previše, kako bi i dalje sačuvala formu koju ćeš kasnije moći napuniti nadjevom.
- Krumpir zgnječi vilicom te ga izmiješaj s 30 do 45 g maslaca i kiselog vrhnja. Umiješaj mladi luk, muškatni oraščić i začini solju i paprom, po ukusu. Pripremljene krumpire možeš posoliti i popapri.
- Izdubljene krumpire napuni nadjevom te ih po vrhu obilno pospi cheddar sirom. Premaži ih preostalim maslacem i začini solju i paprom.
- Punjene krumpire stavi na papir za pečenje te peci oko 20 minuta. Posluži odmah.
Dobar tek!