Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 26. listopada 2017.

Genijalna ideja: Krumpir punjen kobasicom i kajmakom

foto: Gavrilović
gastro postao gastro.24sata.hr
Sjajan umak od milerama i kajmaka divno će se spojiti s aromatičnim Gavrilović Kranjskim kobasicama. Kombinaciji dodajte i krumpir, napunite ga te zapecite do zlatne boje. Jednostavan, brz i aromatičan ručak gotov je prije nego što možete zamisliti. U slast!

Potrebno vam je:

  • 5 krumpira ( većih) oguliti i skuhati 
  • 1 glavica luka 
  • 2 kom Gavrilović kranjske kobasice (oguliti i izrezati na stine kockice) 
  • 2 žlice kajmaka 
  • 200 gr milerama
  • 40 gr.sira Ribanca 
  • 3 češnja češnjaka
  • sol
  • papar

Postupak pripreme:

  1. Luk sitno isjeckati i prodinstati, dodati izrezane kranjske kobasice i sve skupa još kratko prodinstati.
  2. Dodati češnjak, kajmak, mileram, parmezan. Začiniti.
  3. Smjesu staviti u hladnjak da se malo stisne. 
  4. Krumpir izdubiti i složiti u podmazani pleh, napuniti smjesom i staviti peći na 180 ˚C. 
  5. Kada se malo zarumeni, na svaki krumpir još staviti 1 žlicu milerama i jednu žlicu ribanca, te kratko zapeći.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.