gastro postao
Sjajan umak od milerama i kajmaka divno će se spojiti s aromatičnim Gavrilović Kranjskim kobasicama. Kombinaciji dodajte i krumpir, napunite ga te zapecite do zlatne boje. Jednostavan, brz i aromatičan ručak gotov je prije nego što možete zamisliti. U slast!
Potrebno vam je:
- 5 krumpira ( većih) oguliti i skuhati
- 1 glavica luka
- 2 kom Gavrilović kranjske kobasice (oguliti i izrezati na stine kockice)
- 2 žlice kajmaka
- 200 gr milerama
- 40 gr.sira Ribanca
- 3 češnja češnjaka
- sol
- papar
Postupak pripreme:
- Luk sitno isjeckati i prodinstati, dodati izrezane kranjske kobasice i sve skupa još kratko prodinstati.
- Dodati češnjak, kajmak, mileram, parmezan. Začiniti.
- Smjesu staviti u hladnjak da se malo stisne.
- Krumpir izdubiti i složiti u podmazani pleh, napuniti smjesom i staviti peći na 180 ˚C.
- Kada se malo zarumeni, na svaki krumpir još staviti 1 žlicu milerama i jednu žlicu ribanca, te kratko zapeći.
Dobar tek!