Recepti Piletina 11. ožujka 2025.

Hrskava piletina u slatko-ljutom umaku

Piletina
15 MIN
12 MIN
2
JEDNOSTAVNO
Hrskava piletina u slatko-ljutom umaku
Hrskava piletina u slatko-ljutom umaku
foto: Freepik
Bilo da tražiš brzi ručak, ukusnu večeru ili nešto što će oduševiti goste, ova hrskava piletina u bogatom slatko-ljutom umaku neće te razočarati

Ako si fan azijskih okusa, ali i praktičnih jela koja se brzo pripremaju, ova piletina postat će ti omiljeni recept. Inspirirana klasičnim kineskim okusima, ali prilagođena kućnoj pripremi, kombinacija komadića piletine i bogate sjajne glazure savršen je izbor za brzi ručak ili večeru. Super je i to što je gotova za manje od 30 minuta!

Hrskavo i sočno

Savršenstvo teksture ovdje igra ključnu ulogu - komadići piletine najprije se paniraju u laganoj smjesi od brašna, jaja i kukuruznog škroba, a zatim se sljubljuju s gustim, slatko-začinjenim umakom. Svaki zalogaj donosi kontrast između hrskavog sloja i sočne unutrašnjosti, dok sezam i začinsko bilje zaokružuju cijelu priču.

Ne gasi ekran dok kuham

Hrskava piletina u slatko-ljutom umaku
15 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Med 0,25 šalica
  • Soja umak 0,25 šalica
  • Sezamovo ulje 1 žlica
  • Rižin ocat 1 žlica
  • Čili pasta 2 žličica
  • Češnjak 3 režanj
  • Sjemenke bijelog sezama 1 žlica
  • Glatko brašno 0,50 šalica
  • Sol 0,50 žličica
  • Crni papar 0,25 žličica
  • Jaje 2 kom
  • Pileća prsa 450 g
  • Suncokretovo ulje 0,25 šalica
  • Korijander - listići
  • Mladi luk
Postupak
  1. U zdjeli pomiješaj med, sojin umak, sezamovo ulje, rižin ocat, chili pastu, nasjeckani češnjak i sezamove sjemenke.


  2. Dodaj 1 žlicu kukuruznog škroba.  


  3. Dobro izmiješaj pjenjačom dok se svi sastojci ne sjedine i ostavi sa strane.  


  4. U drugoj zdjeli umuti brašno, preostalu žlicu kukuruznog škroba, sol i crni papar.  


  5. U posebnoj zdjeli lagano izmuti jaja i ostavi ih sa strane.  


  6. Pileća prsa nareži na komadiće veličine zalogaja.  


  7. U tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri.  


  8. U nekoliko navrata, komade piletine najprije umoči u jaja, zatim u smjesu od brašna.  


  9. Kad se ulje zagrije, dodaj piletinu u tavu i prži dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava, otprilike 10 minuta.  


  10. Prelij pripremljeni umak preko piletine i dobro promiješaj kako bi se svi komadi ravnomjerno obložili.  


  11. Umak će se zgusnuti u roku od jedne minute. Makni s vatre i prebaci piletinu na tanjur za posluživanje.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

967 kcal

48 %

MASTI

47,60 g

66 %

KOLESTEROL

0,03 g

0 %

UH

70,90 g

25 %

PROTEINI

63,60 g

127 %

Ah, ta egzotika...

prženi avokado prutići Možda vas zanima... Hrskava fantazija: avokado prutići s umakom od limete Recepti kozice u tempuri Možda vas zanima... U air fryeru pripremi prefine kozice u tempuri Recepti Možda vas zanima... Tikka Masala - indijsko jelo koje moraš probati! Native sadržaj riža, japan, katsu piletina Možda vas zanima... Slasna katsu piletina - neodoljivi azijski pohanci Recepti Gyoze od piletine Možda vas zanima... Aromatične gyoze od kojih rastu zazubice! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.