Bilo da tražiš brzi ručak, ukusnu večeru ili nešto što će oduševiti goste, ova hrskava piletina u bogatom slatko-ljutom umaku neće te razočarati
Ako si fan azijskih okusa, ali i praktičnih jela koja se brzo pripremaju, ova piletina postat će ti omiljeni recept. Inspirirana klasičnim kineskim okusima, ali prilagođena kućnoj pripremi, kombinacija komadića piletine i bogate sjajne glazure savršen je izbor za brzi ručak ili večeru. Super je i to što je gotova za manje od 30 minuta!
Hrskavo i sočno
Savršenstvo teksture ovdje igra ključnu ulogu - komadići piletine najprije se paniraju u laganoj smjesi od brašna, jaja i kukuruznog škroba, a zatim se sljubljuju s gustim, slatko-začinjenim umakom. Svaki zalogaj donosi kontrast između hrskavog sloja i sočne unutrašnjosti, dok sezam i začinsko bilje zaokružuju cijelu priču.
Ne gasi ekran dok kuham
Hrskava piletina u slatko-ljutom umaku
15 MIN
pripreme
12 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Med
0,25
šalica
Soja umak
0,25
šalica
Sezamovo ulje
1
žlica
Rižin ocat
1
žlica
Čili pasta
2
žličica
Češnjak
3
režanj
Sjemenke bijelog sezama
1
žlica
Glatko brašno
0,50
šalica
Sol
0,50
žličica
Crni papar
0,25
žličica
Jaje
2
kom
Pileća prsa
450
g
Suncokretovo ulje
0,25
šalica
Korijander - listići
Mladi luk
Postupak
U zdjeli pomiješaj med, sojin umak, sezamovo ulje, rižin ocat, chili pastu, nasjeckani češnjak i sezamove sjemenke.
Dodaj 1 žlicu kukuruznog škroba.
Dobro izmiješaj pjenjačom dok se svi sastojci ne sjedine i ostavi sa strane.
U drugoj zdjeli umuti brašno, preostalu žlicu kukuruznog škroba, sol i crni papar.
U posebnoj zdjeli lagano izmuti jaja i ostavi ih sa strane.
Pileća prsa nareži na komadiće veličine zalogaja.
U tavi zagrij ulje na srednje jakoj vatri.
U nekoliko navrata, komade piletine najprije umoči u jaja, zatim u smjesu od brašna.
Kad se ulje zagrije, dodaj piletinu u tavu i prži dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava, otprilike 10 minuta.
Prelij pripremljeni umak preko piletine i dobro promiješaj kako bi se svi komadi ravnomjerno obložili.
Umak će se zgusnuti u roku od jedne minute. Makni s vatre i prebaci piletinu na tanjur za posluživanje.