Native sadržaj 13. prosinca 2024.

Tikka Masala - indijsko jelo koje moraš probati!

foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Egzotični začini i bogati okusi Indije dolaze na tvoj stol uz Tikka Masalu iz kuhinje Sandre Rončević.

Indijska kuhinja poznata je po intenzivnim začinima i bogatim okusima, a Sandra Rončević, autorica bloga "O slanom & slatkom: O svemu", nam je donijela recept za pravo blago iz ove zemlje – Tikka Masalu. Ovaj kremasti, mirisni curry savršeno spaja nježnost mesa s toplinom začina i blagom pikantnošću. Uz nekoliko pažljivo odabranih sastojaka i ljubavi prema kuhanju, Tikka Masala postaje savršen izbor za sve one koji žele okusiti Indiju iz vlastitog doma. Tajna? Savršeno izbalansiran MAGGI Tikka Masala umak koji jelo čine nezaboravnim!

Sastojci: 

  • 500 g filea pilećih prsa
  • 1 vrećica MAGGI Tikka Masala umaka za kuhanje
  • 2 žlice ulja
  • 25 g maslaca
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 staklenka MAGGI Tikka Masala umaka 
  • 400 g sitno sjeckane konzervirane rajčice 
  • Sol
  • 200 g grčkog jogurta
  • 1 manja vezica svježeg korijandera za posipavanje na kraju (ako ne nađeš onda peršina)
  • Riža dugog zrna ili basmati riža

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Priprema: 

  1. Piletinu narežite na kockice veličine zalogaja, dodajte vrećicu  MAGGI Tikka Masala umaka za kuhanje i grčki jogurt te dobro promiješajte. Ostavite da se marinira pola sata.
  2. Otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i protisnuti češnjak, sotirajte nekoliko minuta. 
  3. Ubacite mariniranu piletinu i sotirajte 10-ak minuta. 
  4. Dodajte sjeckanu rajčicu, malo posolite i kuhajte dok se umak ne zgusne. 
  5. Za to vrijeme skuhajte rižu. 
  6. Na samom kraju na piletinu dodajte MAGGI Tikka Masala umaka  i kuhajte još pet minuta. 
  7. Poslužite uz rižu i uživajte u okusima Indije!

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL  | Author: Luka Stanzl/PIXSELL foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.