Indijska kuhinja poznata je po intenzivnim začinima i bogatim okusima, a Sandra Rončević, autorica bloga "O slanom & slatkom: O svemu", nam je donijela recept za pravo blago iz ove zemlje – Tikka Masalu. Ovaj kremasti, mirisni curry savršeno spaja nježnost mesa s toplinom začina i blagom pikantnošću. Uz nekoliko pažljivo odabranih sastojaka i ljubavi prema kuhanju, Tikka Masala postaje savršen izbor za sve one koji žele okusiti Indiju iz vlastitog doma. Tajna? Savršeno izbalansiran MAGGI Tikka Masala umak koji jelo čine nezaboravnim!
Sastojci:
- 500 g filea pilećih prsa
- 1 vrećica MAGGI Tikka Masala umaka za kuhanje
- 2 žlice ulja
- 25 g maslaca
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 staklenka MAGGI Tikka Masala umaka
- 400 g sitno sjeckane konzervirane rajčice
- Sol
- 200 g grčkog jogurta
- 1 manja vezica svježeg korijandera za posipavanje na kraju (ako ne nađeš onda peršina)
- Riža dugog zrna ili basmati riža
Priprema:
- Piletinu narežite na kockice veličine zalogaja, dodajte vrećicu MAGGI Tikka Masala umaka za kuhanje i grčki jogurt te dobro promiješajte. Ostavite da se marinira pola sata.
- Otopite maslac, dodajte nasjeckani luk i protisnuti češnjak, sotirajte nekoliko minuta.
- Ubacite mariniranu piletinu i sotirajte 10-ak minuta.
- Dodajte sjeckanu rajčicu, malo posolite i kuhajte dok se umak ne zgusne.
- Za to vrijeme skuhajte rižu.
- Na samom kraju na piletinu dodajte MAGGI Tikka Masala umaka i kuhajte još pet minuta.
- Poslužite uz rižu i uživajte u okusima Indije!